• La consellera d’Ensenyament considera que el finançament de la formació professional bàsica no és segur ni suficient
Foto
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat aquesta tarda que “la retirada del currículum de secundària i batxillerat evidencia la improvisació del decret dels temaris” proposat pel Ministeri d’Educació. Així ho ha anunciat Rigau en acabar la reunió de la Conferència Sectorial d’aquesta tarda a Madrid entre els consellers de les diferents comunitats autònomes i el ministre d’Educació.
 
La titular d’Ensenyament ha explicat que finalment s’ha acordat separar els currículums d’educació primària, d’educació secundària i de batxillerat, tot i que inicialment el ministeri havia presentat compilats en un sol currículum. Irene Rigau ha exposat que “la petició que es fraccionés el decret s’ha aconseguit i quedem amb el decret de primària, secundària i batxillerat a part. Això demostra que la precipitació era certa quan el ministeri ha de reconèixer que no hi ha temps de debatre en profunditat el conjunt del decret”. La consellera ha assegurat, com ja ha avançat aquest matí en una roda de premsa conjunta amb els consellers del País Basc, Andalusia, Astúries i Canàries, que “mantenim que aquest desplegament s’està fent amb una improvisació i precipitació enorme”.
 
Pel que fa al projecte de formació professional bàsica, la consellera considera que el finançament no és segur ni suficient: “Si bé s’ha anunciat un finançament lligat al fons social europeu, aquest és per molts anys, i és per 17 comunitats. Per tant, no dóna cap seguretat a les comunitats ni resol el problema”. Rigau ha expressat que “mantenim el que hem dit al matí, que és una llei de difícil aplicació, i que haurem de conciliar l’obligació que tenim de ser fidels al nostre Parlament i donar el millor servei als nostres alumnes”.
 
 
 
29 de gener de 2014