• El conseller de Cultura rep els guardonats en l’edició dels Premis Gaudí de cinematografia d’aquest any
Recepció dels guardonats dels VI Premis Gaudí
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha rebut els guardonats dels VI Premis Gaudí de cinematografia en la tradicional recepció al Palau de la Generalitat. Mascarell ha afirmat que “Catalunya ha de fer una aposta clara per l’audiovisual, no només pels professionals del cinema, sinó pel conjunt de ciutadans. Perquè la gent del cinema fa una aportació inestimable al conjunt de la societat i de la cultura”. 
 
En l’acte també han participat la presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, Isona Passola; la directora de la junta directiva d’aquesta institució, Montse Majench, i el director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas.
 
El conseller ha defensat que “a Catalunya hi ha talent, ganes i creativitat. Això és indiscutible. Ho veiem cada dia”, però ha apuntat que “cal un sistema públic coherent per afrontar els moments difícils com els que passem”. En aquest sentit, ha apuntat que “el sector s’ha enfonsat per polítiques ministerials, per polítiques que no han ajudat al consum del cinema i perquè a Catalunya no tenim el sistema de recursos necessari per compensar tot això”.
 
Mascarell ha refermat “la més rotunda voluntat d’arreglar, de modificar i de fer possible que aquest actiu tan important de la cultura catalana, el cinema i l’audiovisual, tingui un sistema de finançament que sigui segur a mig i llarg termini, i que garanteixi que en aquest país es facin pel·lícules amb un estàndard suficient perquè puguin arribar al públic català i internacional. El gran problema que tenim és que l’oportunitat que tenen els professionals  de cinema de fer bones pel·lícules, i de presentar-les després a les xarxes de distribució, són menors de les que convindrien”.
 
El conseller de Cultura ha recordat que el Departament de Cultura impulsa un impost per al foment del sector audiovisual: “Si comptem amb els prop de 20 milions d’euros que s’obtindrien amb aquest tribut, em sento capaç de proposar-vos que siguem un dels focus de producció audiovisual més importants d'Europa”.
 
Ferran Mascarell ha recordat que el futur del cinema català passa per tres lleis que estan en mans de l’Estat: la Llei de mecenatge, l’IVA cultural i la Llei de propietat intel·lectual.
 
El conseller ha manifestat “agraïment i satisfacció per la cerimònia d’entrega dels Gaudí”, que “va ser esplèndida, que ajuda al cinema català, que fa possible que aquest cinema que a vegades ens consta de fer evident, s’expressi amb tota la seva intensitat. Enhorabona a tots i cadascun dels guardonats”.  
 
La presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, Isona Passola, ha afirmat que “com a societat civil, i com a associació transversal de la societat civil que és l’Acadèmia de Cinema Català, estem al costat de totes les iniciatives que ens permetin fer cinema”. Passola ha destacat la qualitat del cinema fet a Catalunya: “No és que tinguem èxit, és que ens surt per les orelles. Si tenim una taxa que afavoreixi un fons pel foment del sector audiovisual, farem pel·lícules que sortiran del mon. I a la nostra gent els pagaran els que es mereixen, i  al capdavall podran fer la seva feina en les millors condicions".

1  

Fitxers adjunts

Fotografia: Recepció dels guardonats dels VI Premis Gaudí

Fotografia: Recepció dels guardonats dels VI Premis Gaudí
JPG | 2077