El Parlament blinda el model català de comerç

query_builder   11 febrer 2014 22:17

event_note Nota de premsa

El Parlament blinda el model català de comerç

  • El Govern presenta al ple els beneficiaris dels programes d’ocupació del SOC
Parlament

El ple delParlament que s’inicia dimecres aprovarà la proposició de llei d’horaris comercials i determinades activitats de promoció, una iniciativa impulsada pels grups parlamentaris de CiU i ERC amb voluntat de “preservar el model català de comerç”. Aquesta proposició de llei va néixer després que el Govern espanyol recorregués davant del Tribunal Constitucional (TC) el decret de la Generalitat que regulava els horaris comercials, un decret que el TC manté en suspensió i sobre el qual encara no s'ha pronunciat.


Al marge d’intentar "preservar el model comercial català", aquesta proposició de llei també pretén defensar “els drets dels treballadors a la conciliació amb la vida familiar i el dels ciutadans a disposar d'una oferta diversificada en un entorn de proximitat i amb referències clares sobre les característiques i la procedència dels productes en períodes de rebaixa o en 'outlets'”, tal i com es desprèn del preàmbul de la norma.


Sessió de control
Al marge de l’aprovació de la proposició de llei d’horaris comercials i determinades activitats de promoció, el ple del Parlament d’aquesta setmana acollirà la sessió de control al Govern on el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, repassarà el nombre de beneficiaris dels programes del Servei d’Ocupació de Catalunya durant l’any 2013. Per la seva banda, el conseller de Salut, Boi Ruiz, respondrà una pregunta sobre el que s’ha anomenat malnutrició infantil i facilitarà les dades que demostren que a Catalunya no existeix un problema real de malnutrició,  i la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, detallarà davant la cambra catalana els objectius i fins que persegueix el pacte de lluita contra la pobresa a Catalunya.


A més a més, el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, respondrà tres preguntes: una sobre l’estat de l’agricultura a Catalunya, una sobre el Parc Natural del Montgrí, i una altra sobre la decisió del govern espanyol de no participar en el cofinançament del Pla del Desenvolupament Rural. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, detallarà les mesures que pensa emprendre el Govern per fomentar el sector del transport i mostrarà el posicionament del Govern davant de formules impositives que graven els pisos buits propietat d’entitats financeres.


Finalment, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, es pronunciarà sobre la situació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals; el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, sobre l’actuació policial a Can Vies; i el consellera Rigau sobre els darrers cinc autos del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre llengües a les escoles catalanes.


Un cop acabada la sessió de control al Govern, s’iniciarà la sessió de control al President de la Generalitat, Artur Mas, prevista pels volts de les 11h.

undefined
undefined
undefined
undefined