·         El cap de l’Executiu ha dit que Catalunya té en aquests moments un triple objectiu com a país: aixecar l’economia, garantir la cohesió social i conduir el procés polític democràtic del país
 
·         Artur Mas ha presidit la presentació del llibre Capitans d’Indústria. Explicats pels seus fills, de Francesc Canosa
El president Mas, en un moment de la seva intervenció en l'acte de presentació del llibre
El president Mas, en un moment de la seva intervenció en l'acte de presentació del llibre
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet avui una crida al món de l’economia a implicar-se més en la tasca col·lectiva a què ha de fer front el país. Davant un auditori amb una àmplia representació del món empresarial, el cap de l’Executiu ha explicat que “moltes vegades en el món de la política he de lluitar contra aquells que diuen que passen de l’economia” i ha demanat als empresaris que “des del món de l’empresa no es caigui en la temptació de dir que passo de la política”. “Ni el món de l’economia ha de passar de la política, ni el món de la política ha de passar de l’economia”, ha reblat.
 
Artur Mas ha dit que en aquests moments Catalunya té un triple objectiu com a país: “aixecar l’economia, com s’està començant a fer; assegurar la cohesió social, apuntalant bé les polítiques públiques de l’estat del benestar, i conduir el procés polític impulsat per una majoria de gent i que té una gran complexitat”.
 
El president ha remarcat que aquest triple repte de país ha de ser una tasca col·lectiva que “hem de defensar i dirigir plegats”. Ha insistit que “ho hem de fer junts, cadascú d’acord amb la seva responsabilitat, no en compartiments estancs”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquesta crida a la implicació de tothom durant la presentació del llibre Capitans d’Indústria. Explicats pels seus fills, de Francesc Canosa. Editada per Mobil Books, l’obra recull cinquanta històries de famílies empresàries catalanes, explicades per les noves generacions. El periodista i escriptor Francesc Canosa narra aquestes experiències empresarials i dóna a conèixer els valors que han guiat aquests emprenedors del segle XX, així com les dificultats i els reptes a què han hagut de fer front.
 
En referència al títol del llibre, el cap del Govern ha definit el capità com una persona que “mira pel conjunt i dóna la cara, per ell i sobretot pels altres, condueix l’equip, assumeix la principal responsabilitat i després de tot això aixeca el trofeu si ha guanyat”. “En aquesta feina compartida, com més capità s’és més responsabilitat es té”, ha conclòs, i ha afegit que portar el títol de capità “obliga a exercir aquesta responsabilitat”.
 
El president ha recordat els orígens del món empresarial català, que protagonitza l’obra i ha dit als empresaris presents que “sou una escultura motllurada per moltes mans anteriors, però al mateix temps sou escultors, perquè esteu forjant la realitat de la Catalunya d’avui”. Artur Mas ha afirmat que el fil conductor del llibre és “la cultura del treball permanent” i que “el que es fa, l’empresa, se’n viu i se’n parla”.
 
En l’acte, que s’ha fet a l’auditori de la Torre Banc Sabadell de Barcelona, també hi han intervingut el president de Banc Sabadell, Josep Oliu; l’autor del llibre, Francesc Canosa, i el director de Mobil Books, Xavier Cambra. A l’acte hi ha assistit una àmplia representació del món empresarial català (s’adjunta la relació dels presents).
 
 

2  

Imatges

Presentació del llibre

Presentació del llibre 1200

Intervenció del president

Intervenció del president 806

1  

Fitxers adjunts

Relació d'assistents a l'acte

Relació d'assistents a l'acte
PDF | 142