·         Artur Mas ha afirmat que “als empresaris no els demano que es pronunciïn públicament, sinó que hi siguin”, al costat de la majoria de la societat
 
·         El cap de l’Executiu ha participat en una jornada sobre reformes i eficiència al sector públic, organitzada conjuntament per l’Asociación para el Progreso de la Dirección (APD) i l’empresa Deloitte
El president Mas, en un moment de la seva intervenció en el dinar col·loqui
El president Mas, en un moment de la seva intervenció en el dinar col·loqui
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat avui en un dinar col·loqui amb empresaris que reclamar diàleg sobre el procés democràtic català “és una bona actitud, però no és suficient”, perquè s’ha de concretar sobre què cal dialogar, que és “com consultar el poble català sobre el seu futur”. El cap del Govern ha subratllat que “cal comprovar quina força té la mobilització ciutadana a favor de l’Estat català i això només es pot fer a les urnes”. “És més fàcil comptar vots que manifestants”, ha afegit.
 
Artur Mas ha remarcat que per trobar solucions en aquest procés, “entre no fer res i arriscar-se a fer quelcom, nosaltres hem escollit el risc de fer alguna cosa”. El president ha insistit que “si no es dóna una sortida” a aquesta aspiració del poble català “és evident que el problema no desapareixerà”.
 
El dinar col·loqui en què ha intervingut el president de la Generalitat s’emmarca en la Jornada Reformes i eficiència del sector públic. Cap a un nou model de relació amb les empreses i el ciutadà, organitzada conjuntament per l’Asociación para el Progreso de la Dirección (APD) i l’empresa Deloitte, a Barcelona.
 
El cap de l’Executiu ha explicat als empresaris presents que no els demana un pronunciament explícit sobre la consulta, sinó que estiguin al costat de la majoria del poble de Catalunya. El president ha assegurat que “dir que l’economia no pot passar de la política no significa que les organitzacions empresarials i les entitats s’hagin de pronunciar públicament sobre un procés polític concret”. “No cal mullar-se públicament, simplement ser-hi”, ha reblat.
 
El president també ha parlat de les finances de la Generalitat i ha recordat que el pressupost de la Generalitat s’ha reduït un 20% en tres anys, però s’han prioritzat programes com els destinats a la lluita contra la pobresa. En aquest sentit, ha explicat que “per fer sostenibles els serveis públics, essencials per a a cohesió social, hem hagut d'apujar els impostos i crear-ne de nous” i ha afegit que, si no ho féssim, “només ens quedaria fer més retallades” per eixugar el dèficit.
 
Artur Mas també ha insistit que les comunitats autònomes representen un terç de la despesa pública; l’Administració local, un 14% i la resta correspon a l’Estat, comptant les pensions, i ha criticat que el dèficit “imposat” pel Govern central per a enguany, ha estat del 0% per al món local, del 17% per a les comunitats autònomes i del 83% per a l’Estat. Per això, ha assegurat que a l’Estat “li toca començar a ajustar, perquè fins ara ho hem fet els altres”.
 
En el col·loqui amb els assistents, el president ha subratllat la seva voluntat de “fer tot el possible per fer la consulta” el pròxim 9 de novembre d’acord amb la llei, i ha advertit que, si no es fa, “les eleccions seran completament diferents de totes les que hem viscut fins ara".
 
Respecte a la continuïtat de Catalunya dins de la Unió Europea, el president ha recordat que tant Escòcia com Catalunya ja són a la UE. Artur Mas ha assenyalat que els tractats europeus estableixen un protocol d’accés i que des de l’entrada de l’Estat espanyol, la Unió ha passat de 12 a 28 estats i “no passa res”.
 
El col·loqui l’han obert el president de l’APD Zona Mediterrània, Emili Cuatrecasas, i el soci responsable de Deloitte Catalunya, Jaume Buxó.
 
 
 

2  

Imatges

Fotografia de grup

Fotografia de grup 645

Intervenció del president

Intervenció del president 604