• En el marc de la conferència “La Nostra Europa: Prosperitat, Benestar i Diversitat” del Fórum Europa- Tribuna Catalunya, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha destacat avui que “ Europa necessita regenerar-se, per guanyar credibilitat, transparència i control democràtic”
 
  • Puig ha afegit que “el govern de l’estat ens allunya d’Europa”, amb polítiques legislatives com “la LOMCE,  la regulació de l’avortament, la nova llei de l’administració local o la LGUM”
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha afirmat aquest matí que “Catalunya és Europa” i s’ha mostrat convençut que la Unió “no voldrà prescindir del projecte català”.  Aquestes declaracions les ha realitzat en el marc de la conferència “La Nostra Europa: Prosperitat, Benestar i Diversitat” a l’espai de debat Fórum Europa- Tribuna Catalunya que organitza Nueva Economía Fórum.
 
El conseller Puig  ha assenyalat que “ som una societat acollidora i inclusiva que aposta pel creixement econòmic com a garantia de manteniment i millora del benestar”. En definitiva, el conseller ha recalcat que “som radicalment europeus”.
 
El conseller Puig ha volgut apuntar que actualment ens trobem davant una Europa que” necessita regenerar-se, per guanyar credibilitat, transparència i control democràtic”. En aquest sentit el conseller s’ha mostrat convençut que Europa necessita d’un projecte d’il·lusió, “per recuperar els valors sobre els que les institucions europees van fer les primeres passes”, el conseller ha remarcat que avui “Catalunya disposa d’un projecte il·lusionador, del que estic convençut que Europa no voldrà prescindir”.
 
D’altra banda, Puig ha insistit que “l’activitat legislativa del govern de l’estat ens allunya d’Europa, dels objectius i reptes que tots vam pactar en la transició econòmica”. A tall d’exemple , el conseller ha citat “la LOMCE, que ens retorna a un model centralista i profundament ideologitzat”; la regulació de l’avortament “ que va en contra  de l’esperit de respecte i de pluralitat que caracteritza l’esperit europeu”; la nova llei de l’administració local “que fulmina el principi de subsidiarietat tan essencial en el pensament polític europeu”; i per últim, ha assenyalat la Llei de Garantia d’Unitat de Mercat que “ens allunya d’una activitat econòmica respectuosa amb el medi ambient, responsable o innovadora”.
 
En un altre àmbit  i en el marc del torn de preguntes del col·loqui- debat, el conseller Felip Puig ha destacat que “ hem deixat de caure “ i que en aquest inici de canvi de cicle econòmic “és el moment de donar més crèdit, el moment de contractar, és el moment de continuar mantenint la moderació salarial, i també perquè les administracions facin els deures que ens queden pendents”.
 
Adjuntem la conferència que ha pronunciat el conseller Puig “La Nostra Europa: Prosperitat, Benestar i Diversitat” del Fórum Europa- Tribuna Catalunya.
 
 

2  

Fitxers adjunts

Conferència "La Nostra Europa: Prosperitat, Benestar i Diversitat"

Conferència "La Nostra Europa: Prosperitat, Benestar i Diversitat"
PDF | 123

El conseller Felip Puig durant la conferència "La Nostra Europa: Prosperitat, Benestar i Diversitat"

El conseller Felip Puig durant la conferència "La Nostra Europa: Prosperitat, Benestar i Diversitat"
JPG | 3230