Llull

El Govern declara el 2016 Any Llull en commemoració del setè centenari de la seva mort

query_builder   11 març 2014 15:32

event_note Nota de premsa

El Govern declara el 2016 Any Llull en commemoració del setè centenari de la seva mort

  • La commemoració té com a objectiu la divulgació de la vida i l’obra de Ramon Llull en tots els seus vessants
Llull
El Govern ha acordat declarar el 2016 Any Llull amb motiu del setè centenari de la seva mort. L’Any Llull tindrà lloc entre el mes de novembre de 2015 i el mes de novembre de 2016. En el marc de la commemoració, està previst programar conferències, exposicions, concerts, projectes editorials, acadèmics i educatius per a la divulgació de la vida i l’obra de Ramon Llull en tots els seus vessants.
 
L’acord de Govern preveu que el Departament de Cultura assumeixi l’organització i el finançament de la commemoració i que es nomeni comissària de l’Any Llull una persona de reconegut prestigi perquè coordini les diverses iniciatives i activitats que, des de la Generalitat de Catalunya, es proposin per commemorar l’efemèride. L’acord estipula que la persona comissària serà nomenada per la persona titular de la presidència de la Comissió de Commemoracions, a proposta del conseller del Departament de Cultura.
 
Ramon Llull és un dels màxims exponents de la cultura i el pensament a Europa. L'originalitat del seu pensament i la qualitat de la seva literatura han fet de Llull la figura més destacada de la cultura catalana de tots els segles arreu del món. La seva obra, escrita principalment en català i llatí, i probablement també en àrab, ha tingut una gran influència entre grans pensadors, des del mateix segle XIV fins als nostres dies. Els seus llibres han estat editats i traduïts a desenes de llengües als centres de cultura i estudi més prestigiosos d’arreu del món.
undefined
undefined
undefined
undefined