• El cap de l'Executiu assegura que "si les Corts decideixen que no, nosaltres hem de seguir pacíficament i democràticament el nostre camí"
El president Mas, amb l'alcalde i el conseller, durant l'atenció als mitjans posterior a la reunió
El president Mas, amb l'alcalde i el conseller, durant l'atenció als mitjans posterior a la reunió
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda que el debat que se celebrarà el proper dia 8 d’abril al Congrés dels Diputats sobre la petició del Parlament de Catalunya per fer la consulta serà una "oportunitat d’or" per “poder-nos explicar amb normalitat en una cambra democràtica” i “projectar al conjunt de l’Estat quina és la realitat catalana”.
 
Per aquest motiu, el cap de l’Executiu ha subratllat que “l’única cosa que demanem és que se’ns escolti, que s’escoltin els arguments” i que “deixin per un dia la cridòria, la desqualificació o la campanya que alimenta la por”.
 
Artur Mas s’ha expressat en aquests termes davant dels mitjans de comunicació després d’encapçalar la constitució de la nova Junta Rectora de l'Institut Ramon Llull..
 
El cap del Govern ha deixat clar que la voluntat de Catalunya “és entendre’ns amb l’Estat”, “oferir la via d’entesa i de col·laboració” i fer les coses “d’acord amb els marcs legals”, però també ha subratllat que el “no permanent” en el qual s’ha instal·lat fins al moment el Govern espanyol “no ha d’aturar el camí normal català”. “Això és un pas important, però si les Corts decideixen que no, nosaltres hem de seguir pacíficament i democràticament el nostre camí”, ha reblat Mas.
 
A preguntes dels periodistes sobre la seva intervenció en el debat al Congrés, el cap de l’Executiu ha subratllat que “és el Parlament i no el Govern de la Generalitat qui va al Congrés”, ja que és la cambra qui, a través d’una proposició de llei, demana que se li transfereixin les competències per poder organitzar referèndums. Mas ha explicat que és la cambra catalana qui ha de decidir els seus representants i, com a precedent, ha recordat que el president Maragall tampoc no va intervenir en el debat de presentació de l’Estatut al Congrés.
 
 

1  

Imatges

Atenció als mitjans

Atenció als mitjans 435