·         La revista publica avui una edició especial amb motiu del seu número 400
 
·        En conversa amb el director de la publicació, el cap de l’Executiu analitza com s’ha esgotat el marc autonòmic  i com el poble de Catalunya ha cercat noves vies
 
 
 
La revista L’Avenç publica avui una extensa entrevista al president de la Generalitat, Artur Mas, amb motiu de la celebració del número 400 d’aquesta publicació. En conversa amb el director de la revista, Josep Maria Muñoz, el cap de l’Executiu reflexiona i explica en profunditat el procés històric que ha conduït a iniciar el procés democràtic català, i que en bona part pot explicar per les seves vivències en primera persona.
 
Al llarg de l’entrevista, el president fa un repàs a com es va construir l'autonomia a primers dels anys 80;  el seu desenvolupament posterior; com aquest sistema va xocar amb els seus límits a partir de l’any 2000; l'intent d'elevar el sostre que va suposar el nou Estatut; com es va escapçar aquella via, i com el poble de Catalunya ha cercat noves vies per expressar i exercir el caràcter nacional del país.
 
La revista L’Avenç, nascuda fa ara 37 anys, és una publicació especialitzada en la narració i la reflexió al voltant de la història, de caire acadèmic i to divulgatiu, i que s'orienta en el marc d'un catalanisme progressista. 
 
Aquest número 400 de L’Avenç es comercialitza des d’avui i aquest cap de setmana també serà distribuït juntament amb el diari Ara.