• L'acord vol afavorir la integració i la cohesió de la societat civil catalana en l'àmbit laboral i empresarial, i garantir els drets lingüístics dels consumidors
Fotografia de l'acte
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el president de PIMEC, Josep González, han signat avui un conveni per tal d’establir un marc de comunicació i de col·laboració entre ambdues institucions en el foment de la llengua catalana en el sector empresarial, així com en les  activitats i serveis de PIMEC a Catalunya. L’objectiu de l’acord és fomentar l'ús de la llengua catalana per afavorir la integració i la cohesió de la societat civil catalana en l’àmbit laboral i empresarial, i garantir els drets lingüístics dels consumidors.
 
En el marc de l’acte, el conseller Mascarell ha destacat que “tot i que el català ja és una llengua ben utilitzada en la petita i la mitjana empresa en el conjunt del nostre país, amb aquest conveni la reforcem i l’enfortim per tal que avanci una mica més”. Mascarell ha ressaltat que el Departament de Cultura i PIMEC comparteixen “la voluntat de fer possible la normalitat absoluta del català a les pimes, amb la convicció que amb la feina conjunta, a través de diversos programes de reflexió i aplicació, continuarem avançant en els nostres objectius”. 
 
El president de PIMEC, Josep González, ha assenyalat "PIMEC està compromesa amb el català des de fa molt anys, incentivant el seu ús a les pimes. Entenem que quan una empresa empra les llengües amb propietat està comunicant millor i, a més, està mostrant un ‘saber fer’ molt important, internament i externament. Sobretot quan emprem el català, la llengua pròpia del nostre territori". "Des de la patronal treballem per a la competitivitat de les empreses; els hem donat eines per millorar la seva comunicació i la seva imatge i, per tant, aquestes empreses sumen valor", ha afirmat Josep Gonzàlez.
 
En el marc del conveni, el Departament de Cultura, per mitjà de la Direcció General de Política Lingüística, es compromet a assessorar i donar suport tècnic en les actuacions de foment de l’ús de la llengua catalana que dugui a terme PIMEC; a informar de les novetats legislatives relacionades amb la llengua catalana i sobre certificacions oficials de coneixements de català, així com sobre els recursos que faciliten l’ús i l’aprenentatge de la llengua catalana; a impulsar estudis sectorials sobre l’ús de la llengua catalana per preveure’n actuacions de foment; a impartir sessions generals o específiques sobre llengua i comunicació d’interès per al sector empresarial; a col·laborar en la difusió de campanyes i accions de promoció del català i en accions específiques destinades al sector; a col·laborar, per mitjà del Consorci per a la Normalització Lingüística, amb les seus i delegacions territorials de PIMEC en les accions locals de foment de l’ús del català, i a facilitar els recursos terminològics disponibles relacionats amb l’àmbit empresarial i els sectors d’activitat, per mitjà del Centre de Terminologia de Catalunya (TERMCAT).
 
PIMEC es compromet, en el marc de l’acord, a promoure l’ús del català com a  llengua vehicular de les seves activitats i les de les empreses associades, així com a desenvolupar tasques d’acompanyament i assessorament; a contribuir a difondre la legislació vigent en matèria de llengua entre els gremis sectorials i altres associacions del sector que es relacionen amb PIMEC; a difondre les actuacions de foment de l’ús del català que emprengui el Departament de Cultura; a assessorar el Departament de Cultura en matèria de llengua catalana en l’àmbit empresarial, i a participar en el disseny i la implementació d’indicadors de l’ús del català en el  sector.
 
Des de l’any 2011, PIMEC forma part del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura. Actualment el Departament de Cultura i PIMEC ja col·laboren en diversos projectes per al foment de la llengua catalana, com el Premi a la Qualitat lingüística en el món empresarial, que té com a objectiu reconèixer la qualitat lingüística i el foment de l’ús del català de les empreses, i la campanya CATEMPRÈN, que ofereix suport a la comunicació empresarial en català.
 

2  

Fitxers adjunts

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte
JPG | 496

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte
JPG | 483