'Google Street View' permet visitar virtualment 16 dels principals monuments catalans

query_builder   4 abril 2014 12:05

event_note Nota de premsa

'Google Street View' permet visitar virtualment 16 dels principals monuments catalans

  • El Departament de Cultura, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació i Google han treballat conjuntament perquè els monuments siguin accessibles des de qualsevol ordinador

 

  • Amb la seva presència a Google Street View el patrimoni cultural català fa un pas més en el seu posicionament a nivell mundial
Google Street View
Des del passat 25 de març es pot visitar i passejar virtualment per l’interior de 16 dels principals monuments catalans mitjançant l’aplicació Google Street View gràcies a la col·laboració establerta entre el Departament de Cultura i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat de Catalunya amb la companyia americana Google.
 
Google Street View ofereix l’accés virtual a l’interior de 16 monuments gestionats pel Departament de Cultura mitjançant l’aplicació de la tecnologia trekker, desenvolupada per Google. Aquesta tecnologia permet capturar imatges panoràmiques en 360 graus mitjançant una motxilla que incorpora una càmera amb lents múltiples. La fàcil portabilitat dels dispositius permet recopilar imatges en monuments als quals només es pot accedir a peu, de difícil accés, o en ubicacions a les quals no hi poden accedir vehicles. Per dur a terme la captura de les imatges, persones equipades amb les motxilles especials, han recorregut els 16 monuments. La complexitat del projecte queda palesa en el fet que, per exemple, al Castell d’Escornalbou s’han fet 10.125 fotografies; al monestir de Sant Pere de Rodes, 14.295 fotografies i a la cartoixa d’Escala Dei, 11.910 fotografies.
 
 
Amb la incorporació a Google Street View, el patrimoni cultural català fa un pas més pel que fa el seu posicionament a nivell mundial. Google ha creat una pàgina web en l’àmbit internacional on apareixen les fotos més destacades d’aquests monuments per a promocionar-los (https://www.google.com/maps/views/streetview/catalonia-highlights?gl=es). La iniciativa representa el punt de partida d’una col·laboració entre Google i el Departament de Cultura i el CTTI, que han seleccionat i coordinat les tasques de l’enregistrament de les imatges. 
 
Els 16 monuments catalans als quals es pot accedir virtualment són:
 
 
 
Empúries (L’Escala, Alt Empordà)
Necropolis Paleocristiana de Tarragona (Tarragonès)
Cartoixa d’Escaladei (Morera de Montsant, Priorat)
Reial Monestir de Santes Creus
(Aiguamurcia, Alt Camp)
 
 
Castell Monestir d'Escornalbou (Riudecanyes, Baix Camp)
 
 
Castell de Cardona (Bages)
 
 
Monestir de Sant Pere de Galligants (Girona, Gironès)
 
Monestir de Sant Pere de Rodes (Port de la Selva, Alt Empordà)
Seu Vella de Lleida (Segrià)
 
 
Castell de Miravet (Ribera d’Ebre)
 
Convent Sant Bartomeu (Bellpuig d’Urgell, Urgell)
 
Canònica Santa Maria Vilabertran (Alt Empordà)
 
Museu d’Arqueologia de Catalunya. Empúries (L’Escala, Alt Empordà)
Conjunt d’Ullastret i Museu d’Arqueologia de Catalunya (Ullastret, Baix Empordà)
Castell de Montsoriu (Arbúcies, Selva)
 
 
 
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined