• El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha presentat aquesta tarda al Palau de la Generalitat el llibre La captivitat inadvertida, del filòsof Jordi Sales
  • Homs assegura que, en els darrers anys, Catalunya ha fet un salt “extraordinari” en la construcció de la consciència nacional
Conseller Homs
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha destacat avui que en els darrers anys Catalunya ha fet un “salt” quantitatiu i qualitatiu “extraordinari” en la “construcció de la consciència nacional”.
 
Per al conseller, el país ha fet un “progrés molt sòlid” en termes d’”assegurar” aquesta consciència col·lectiva: “El nostre nivell de consciència nacional ja no ens el prendrà ningú, més enllà del que pugui passar en la conjuntura actual”, ha assegurat.
 
El conseller ha fet aquestes declaracions durant la presentació del llibre La captivitat inadvertida, del filòsof Jordi Sales. En l’obra, l’autor ofereix orientacions per detectar i eliminar la servitud oculta, la “captivitat inadvertida” que bloqueja la lògica efectiva de construcció nacional del país.
 
El també portaveu del Govern ha subratllat que aquest creixement de la consciència nacional ha suposat una major “maduresa i dignitat” del país, un fet que es reflecteix en commemoracions com la del Tricentenari.
 
En aquest sentit, Homs ha considerat que ara “la conquesta de la llibertat està a les nostres mans com mai no ho havia estat en els últims 300 anys”, però ha advertit que per aconseguir-ho cal “fer política des de la dignitat, la fermesa i la determinació”
 
L’acte de presentació del llibre, que s’ha celebrat aquest vespre a l’Auditori del Palau de la Generalitat, també ha comptat amb la participació del catedràtic emèrit de Sociologia de la Universitat de Barcelona i expresident de l’Institut d’Estudis Catalans, Salvador Giner; del director d’Edicions Galerada, Joan Maluquer, i de l’autor.