• El conseller de la Presidència ha fet aquestes declaracions des de Calaf, on avui ha presidit la inauguració dels actes del Mil·lenari d’aquest municipi de l’Anoia
  • Francesc Homs ha assegurat que el que planteja Catalunya “no és res que vagi en contra de ningú, sinó a favor del progrés general de la gent” i té “un sentit positiu
El conseller Homs atenent els mitjans de comunicació al costat de l'alcaldessa de Calaf, M. Antònia Trullàs
El conseller Homs atenent els mitjans de comunicació al costat de l'alcaldessa de Calaf, M. Antònia Trullàs
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha manifestat avui, en resposta a les declaracions de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que ahir advertia que la llei “no pot perdre” mai, que “les lleis han d’estar al servei del poble i de la democràcia”. “Si al final la resposta a un plantejament democràtic de guanyar-hi tots, és utilitzar la llei com una llosa”, això vol dir que “són lleis equivocades”. En aquest sentit, Homs s’ha refermat en la convicció que les lleis no poden ser mai una “cotilla”, ni “servir als poders” perquè aleshores “ja no responen al principi d’estar al servei del poble”.
 
Homs ha fet aquestes declaracions a Calaf, on avui ha presidit la inauguració dels actes previstos per commemorar el Mil·lenari d’aquest municipi de l’Anoia. El portaveu ha insistit en la idea que el que planteja Catalunya en aquest moment “no és res que vagi en contra de ningú sinó a favor del progrés general de la gent“ i, en aquest sentit, “el win win que expressava l’altre dia el president” consisteix en “fer les coses de manera que tots puguem guanyar”.
 
El que ara convé és “fer les coses de manera que tothom pugui trobar una millor possibilitat de futur” i en aquests moments, “Catalunya pot oferir a Espanya i a Europa un projecte il·lusionant en sentit positiu i de construir país”. “Si davant d’això”, ha dit el conseller, “ens posen negatives per tot arreu”, aquestes resultaran “ermes” perquè “no es pot aturar la voluntat de la democràcia expressada per part d’un poble”.
 
En declaracions als mitjans de comunicació, el titular de la Presidència ha remarcat també que “la invitació que feia el president lliga molt amb l’actitud que té el nostre país de voler fer coses en sentit de sumar” perquè en cap cas és un projecte que vagi “en contra de ningú”. Al contrari, és un projecte en què “hi guanyarem tots” i ha convidat als dirigents polítics espanyols a “compartir” aquesta actitud.
 
Actes del Mil·lenari de Calaf
 
El conseller de la Presidència, que avui ha presidit la inauguració dels actes del Mil·lenari de Calaf, que duraran fins l’any vinent, ha destacat la importància que aquesta celebració té pel mateix municipi i per Catalunya perquè “posa de manifest que el nostre país és mil·lenari,  cosa que sembla que alguns volen discutir”. Homs, que ha estat rebut per l’alcaldessa de Calaf, Maria Antònia Trullàs i que ha signat en el Llibre d’Honor de l’ajuntament, ha afegit que “Calaf és testimoni viu de la història de Catalunya”, un país “fet per moltíssimes generacions i vicissituds”.
 
L’any 2015 es compliran mil anys del primer document que referencia el nom de Calaf. És per això que, des de fa mesos, diverses persones i entitats treballen en el marc de l'Associació del Mil·lenari (formada per l'Ajuntament, la Parròquia i la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària Segarrenca) per confeccionar un complet programa d'actes.
 
Tito Vilanova, un exemple d’actitud “senzilla, positiva, de discreció i empatia”

D’altra banda, el conseller ha expressat, en nom del Govern de Catalunya, la condolença per la mort de l’extrenador i jugador del FC Barcelona, Tito Vilanova, exemple d’una actitud “senzilla, positiva, de discreció i empatia envers als altres, que és un testimoni molt útil en els temps que vivim”.

3  

Imatges

Fotografia del conseller Homs atenent els mitjans de comunicació

Fotografia del conseller Homs atenent els mitjans de comunicació 58

Fotografia del conseller Homs amb membres del Casal cultural de dansaires manresans i l'alcaldessa de Calaf

Fotografia del conseller Homs amb membres del Casal cultural de dansaires manresans i l'alcaldessa de Calaf 120

Fotografia del conseller Homs signant el Llibre d'Honor de l'ajuntament de Calaf

Fotografia del conseller Homs signant el Llibre d'Honor de l'ajuntament de Calaf 1022