Irene Rigau: "Defensarem els interessos de l'alumnat, la direcció i preservarem el model d'escola catalana previst en la LEC"

query_builder   30 abril 2014 20:03

event_note Nota de premsa

Irene Rigau: "Defensarem els interessos de l'alumnat, la direcció i preservarem el model d'escola catalana previst en la LEC"

  • La consellera d’Ensenyament ha afirmat que “durant molts anys el català com a llengua vehicular normalment emprada ha estat plenament constitucional” i que “costa d’entendre que ara no ho sigui”
  • Irene Rigau també ha assegurat que “la immersió com a metodologia la continuarem mantenint i aplicant”
  • La consellera d’Ensenyament ha fet aquestes declaracions aquesta tarda en roda de premsa després de la darrera notificació del TSJC
  •   Ha anunciat que presentarà recurs i que demana la suspensió de la interlocutòria
Foto
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que “defensarem els interessos de l’alumnat, la direcció i preservarem el model d’escola catalana previst en la LEC”. Així ho ha dit en roda de premsa després de conèixer la darrera notificació del TSJC, que ha desestimat els recursos que va interposar la Generalitat contra l'obligació d'aplicar el 25% en cinc escoles. La titular d’Ensenyament ha anunciat que el Govern presentarà un recurs de cassació i que demanarà la suspensió d’aquesta mesura. També ha informat que el proper dimecres es reunirà amb els directors, les Ampes i titulars dels centres afectats per valorar la resolució.
 
La consellera ha explicat que la mesura, en cas què s’hagués d’aplicar, seria “d'aplicació d’aquí a un mes” i que durant aquest període es prepararà el recurs, en què “tornarem a manifestar tots els motius que demostren  la seva inviabilitat”. Ha informat que en la reunió del proper dimecres amb els directors, les Ampes i titulars dels centres afectats s’analitzaran conjuntament les resolucions i s’exposarà el punt de vista del Departament. “Procurarem sempre que no s'hagi d'actuar judicialment contra un director, fins ara ho hem fet”, ha afegit.
 
Irene Rigau ha afirmat que “durant molts anys el català com a llengua vehicular ha estat plenament constitucional” i que “costa d’entendre que ara no ho sigui”. Ha recordat que el Partit Popular no va recórrer aquest article concret de la LEC i ha declarat que “més enllà d’accions judicials, també hi ha una ofensiva de la Lomce”. La titular d’Ensenyament ha destacat que “esgotarem fins el darrer alè” per a la defensa del nostre model lingüístic i que “la immersió com a metodologia la continuarem mantenint i aplicant”.
 
La titular d’Ensenyament ha reiterat que l’aprenentatge d’altres llengües ha de respondre en tots els casos a les necessitats dels centres expressades en el projecte lingüístic i en cap cas ha d’ésser ni lineal ni homogènia. En aquest sentit, ha afirmat que la presència del castellà  “no és tema percentual ni homogeni, sinó que l’indicador principal ha de ser la consecució de la competència lingüística, ha de ser en relació al domini llengües, que és el que sempre hem defensat”. Ha remarcat que el català és la llengua normalment emprada “però no exclusiva, això vol dir que hi ha un espai per l'autonomia de cada centre” i que “la inclusió del castellà és una qüestió pedagògica”. Ha afegit que “estem treballant per al tractament integrat de les llengües, no parlem del percentatge sinó del tractament integrat i de la seva presència”.
 
 
30 d’abril de 2014
 
 

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 3893

undefined
undefined
undefined
undefined