• La consellera d’Ensenyament afirma que procuraran que les sentències judicials no afectin “la plena normalitat dels nostres centres
  • Rigau ha assegurat que alguns dels que defensen el bilingüisme “no el practiquen mai” i ha afirmat que n’hi ha que tenen fòbia a l’aplicació de la LEC

 

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que el Departament treballa perquè les interlocutòries judicials en relació a la llengua no afectin “a la plena normalitat dels centres”, i ha deixat clar que “continuarem aplicant i desenvolupant la Llei d’Educació de Catalunya”. La consellera, que ha fet aquestes declaracions en seu parlamentària, ha afegit que aquest curs “ha d’acabar i acabarà bé, i l’exemple és que aquests dies es fan les proves d’avaluació de sisè de primària”, i ha recordat que des del Govern s’està realitzant el desplegament de competències.
 
La consellera també ha advertit que hi ha grups polítics que defensen el bilingüisme “i no el practiquen”, i els ha acusat de defensar el bilingüisme per evitar l’ensenyament i la seva pròpia formació del català. En aquest punt, ha acusat al PP de tenir “fòbia” al fet que s’apliqui la LEC i d’aprofitar per judicialitzar l’escola amb l’objectiu d’evitar que s’apliqui la llei catalana. En aquest sentit ha recordat que el castellà està garantit en el sistema educatiu de Catalunya.
 
En relació amb la LOMCE, Irene Rigau també ha recordat que els partits polítics han demanat una reunió al Senat per saber com es finançarà la formació professional bàsica. En aquest sentit, el govern estatal encara no ha concretat aquest punt que, tal com ja s’ha dit de manera reiterada, la fa d’impossible aplicació. També ha recordat que el decret d’aplicació de la disposició addicional 38 de la LOMCE (que fa referència a l’ús de la llengua castellana com a vehicular) encara no és d’aplicació, ja que no està aprovat.
 
 
7  de maig de 2014