El conseller de Justícia ha fet aquestes declaracions durant l’acte de commemoració de Sant Joan Evangelista, patró dels notaris i els registradors, que s’ha celebrat aquest migdia
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha destacat durant el seu parlament davant dels notaris i registradors, en la celebració del seu patró, la funció social que representen aquests professionals, els quals ha animat a saber detectar les solucions de pacte i a fer servir la llei amb un esperit constructiu. En aquesta línia, Gordó ha asseverat que “en el context socioeconòmic actual fan falta figures dialogants que busquin l’acord i evitin danys innecessaris. Contrastar amb l’altre, i fins i tot amb l’adversari, sempre desemboca en un major bé per a tothom”.
 
Així mateix, el titular de Justícia ha remarcat que la feina que desenvolupen aquests col·lectius és fonamental per a la convivència, i l’ha considerat una activitat transcendent, “que té a veure amb un concepte gens de moda: el concepte de veritat”. Reforçant aquesta idea, ha demanat als col·legiats que no abandonin “aquesta vocació de rigor, de recerca de la veritat, de plasmació de la realitat, d’organització i d’eficàcia”.
 
Germà Gordó ha posat com a exemples de veritats positives en l’acció del Govern d’aquest últim any tot un seguit d’actuacions dutes a terme pel Departament de Justícia, com ara la defensa de les competències legislatives catalanes davant dels constants intents centralitzadors de l’Estat pel que fa a les taxes judicials, la reforma de la Llei orgànica del poder judicial, la Llei de serveis professionals i el Projecte de llei de demarcació i planta judicial.
 
Com ha indicat el conseller, tot això s’ha fet “amb els ulls posats en el benestar de les persones i en el millor servei que se’ls pot oferir des de l’Administració de justícia”.
 
L’acte ha comptat també amb l’assistència del degà del Col·legi de Notaris de Catalunya, Joan Carles Ollé; el degà autonòmic dels registradors de la propietat i mercantils de Catalunya, Luis Alfredo Suárez; la vocal del Consell General del Poder Judicial, Mercè Pigem; el president del TSJC, Miguel Á. Gimeno, i el fiscal superior de Catalunya, José M. Romero de Tejada, entre altres representants del sector.