• El conseller de Justícia posa de manifest la voluntat del Departament de prorrogar un any més els recursos personals i materials necessaris perquè el jutjat de reforç de Mataró pugui continuar treballant
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha alertat que les diferents reformes que impulsa el Govern espanyol, i en concret el Ministeri de Justícia, “allunyen la justícia dels ciutadans”. Ho va fer ahir al vespre en el marc de l’acte institucional de celebració de Sant Raimon de Penyafort del Col·legi d’Advocats de Mataró. El conseller ha recordat que, a banda de “vulnerar les competències de la Generalitat”, els canvis suposen la desaparició, per exemple, dels jutges de pau, “de tots i cadascun dels 898 que hi ha avui al país”.
 
El titular de Justícia ha considerat igualment un “despropòsit “ i una “manca de sentit comú” la modificació del règim de col·legiació que “comportaria la desaparició de diverses corporacions històriques al nostre país”.
 
Germà Gordó ha posat de manifest també, en la seva intervenció, la voluntat del Departament de Justícia de prorrogar un any més els recursos personals i materials necessaris per al funcionament del jutjat de reforç de Mataró. Aquest jutjat es va posar en marxa el passat mes de setembre amb l’objectiu de donar una resposta àgil als ciutadans que s’adrecen als jutjats de primera instància per temes relacionats amb participacions preferents, deute subordinat i altres productes financers.
 
Al final de la seva intervenció, Germà Gordó ha reiterat la seva intenció de dialogar amb tots el operadors jurídics sobre la taxa judicial catalana, després de la darrera sentència que el Tribunal Constitucional va anunciar aquesta setmana a través d’una nota informativa.