Davant les declaracions del ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, en què ha dit que la Generalitat ha comès un “error d’interpretació” sobre la necessitat de reduir els canals de TVC i que ja ha estat aclarit, el Govern comunica:
 
1. El Ministeri d’Indústria no ens ha aclarit res ni tampoc ens ha desmentit res sobre l'escrit rebut el passat 7 de maig, on se'ns comunicava que la Generalitat havia de prescindir de la meitat de l'espai radioelèctric que té a disposició de la CCMA (un múltiplex sencer, que equival a 4 canals).
 
2. Des de la Generalitat hem explicat que coneixíem des del primer moment les necessitats sobre el conegut "dividend digital", però el fet nou d'aquest mes de maig és que se'ns comunica que, a més de moure el múltiplex, perdrem l'espai que tenim, fet que comportaria tancar canals de TVC i/o prescindir del canal d'HD, a més de renunciar a la reciprocitat futura amb el País Valencià i les Illes Balears.
 
3. Demanem al govern espanyol que no confongui l'opinió pública presentant com una reordenació el que, en realitat, se'ns ha comunicat com un tancament.
 
4. Exigim al Ministeri d'Indústria que digui públicament que la Generalitat mantindrà els 3 múltiplexs de què disposa avui en dia. Això seria aclarir les coses i no confondre la ciutadania.
 
5. I, finalment, estem a disposició del Ministeri, i de qui calgui, per demostrar tècnicament que la reordenació dels canals es pot fer sense necessitat d'eliminar cap dels 3 múltiplex que gestiona la Generalitat.