• El secretari de Comunicació, Josep Martí, els ha explicat les alternatives amb què el Govern està treballant i vol plantejar
  • També ha reiterat que es tracta d’una decisió política emmascarada en criteris tècnics
  • La reunió volia informar els grups d’un tema que el Govern considera molt rellevant i, perquè si ho consideren oportú, emprenguin algun tipus d’acció parlamentària.
Reunió entre el Govern i representants dels grups parlamentaris al Palau
El secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, s’ha reunit aquest matí al Palau de la Generalitat amb representants de tots els grups parlamentaris catalans per explicar-los amb detall el contingut de la reunió de divendres de la setmana passada amb el responsable de la Secretaria de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació del govern espanyol, Víctor Calvo-Sotelo. Per part del Govern, també ha assistit a la trobada el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, i el director general de Mitjans de Comunicació, Antoni Molons.
 
Martí els ha traslladat les alternatives amb què el Govern està treballant davant la negativa de l’Estat a reconsiderar la seva decisió d’eliminar un dels múltiplexs de Televisió de Catalunya (TVC). El secretari de Comunicació ha reiterat que el Govern creu que es tracta d’una decisió política emmascarada en criteris tècnics i que hi ha espai radioelèctric suficient per reubicar i donar continuïtat al segon múltiplex.
 
El Govern ha convocat els parlamentaris per informar els grups d’un tema que considera molt rellevant i perquè, si ho creuen oportú, emprenguin algun tipus d’acció parlamentària. L’Executiu considera que la mesura de l’Estat limita l’oferta televisiva en català, impossibilita que la televisió en català evolucioni amb naturalitat cap a l’alta definició i fa inviable la reciprocitat amb d’altres territoris de parla catalana. Això pot obligar a haver de renunciar a alguns canals de televisió en un panorama de desequilibri d’oferta televisiva en favor del castellà. Davant d’aquesta situació, el Govern creu que no té sentit la decisió del Ministeri d’Indústria davant una qüestió que pot tenir una solució tècnica.

1  

Imatges

Fotografia de la reunió entre representants del Govern i grups parlamentaris

Fotografia de la reunió entre representants del Govern i grups parlamentaris 983