Departament de Justícia

Gordó reclama competències plenes en matèria de personal de l'Administració de justícia per normalitzar l'ús del català en aquest àmbit

query_builder   6 juny 2014 11:27

event_note Nota de premsa

Gordó reclama competències plenes en matèria de personal de l'Administració de justícia per normalitzar l'ús del català en aquest àmbit

  • Per al conseller de Justícia, que ha inaugurat avui la jornada Un Nou Model de Justícia Catalana, la defensa del català en el món de la justícia continua sent una “prioritat fonamental”      
El conseller de Justícia, durant l'acte d'avui, acompanyat per la vicedegana del Col·legi d'Advocats de Barcelona, Rosa Maria Barberà, i el vicepresident de l'Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia, Agustí Carles Garau
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha reclamat competències plenes en matèria de personal al servei de l’Administració de justícia per aconseguir normalitzar l’ús del català. Així, Gordó ha assegurat que una “unificació orgànica del funcionariat que treballa a l’Administració de justícia –fent-la dependre de la Generalitat- uniformaria criteris lingüístics” en aquest àmbit.
 
El titular de Justícia, que ha defensat la “creació d’un consell de justícia propi”, també ha afirmat que la defensa del català en el món de la justícia continua sent una “prioritat fonamental”. Per a Gordó, encara que des de les institucions es puguin tirar endavant moltes iniciatives per al foment de l’ús del català, la realitat és que “en bona part, depèn del compromís personal de cadascun dels professionals”.
 
Entre les actuacions del Departament de Justícia per a la promoció, normalització i coneixement del català a la justícia, el conseller n’ha recordat algunes, com ara els acords per al foment de l’ús del català amb els col·lectius d’advocats, procuradors, notaris, registradors i –ara també- graduats socials, així com els cursos de formació, les eines lingüístiques, el suport directe o els recursos en línia.
 
Així mateix, la Generalitat ha presentat diverses iniciatives parlamentàries per a la modificació de la Llei orgànica del poder judicial i de l’Estatut orgànic del Ministeri Fiscal perquè el “coneixement del català sigui considerat un requisit per a la prestació de serveis en l’àmbit judicial de Catalunya”. Per acabar, el conseller ha recordat el darrer esforç del Govern en aquest sentit: quan la Generalitat sigui part en processos judicials ordinaris, es podrà sol·licitar a l’òrgan judicial que el procés es tramiti íntegrament en català.
 
La jornada Un Nou Model de Justícia Catalana, l’ha organitzat l’Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia en col·laboració amb el Col·legi d’Advocats de Catalunya i el Consell de l’Advocacia Catalana.

1  

Fitxers adjunts

Imatge

Imatge
JPG | 513

undefined
undefined
undefined
undefined