• La consellera d’Ensenyament recorda que la Generalitat ha presentat recurs contra la llei davant del Tribunal Constitucional
  • Rigau s’ha felicitat perquè el Consell d’Estat qüestiona la norma que promou el govern central
 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha demanat al Ministeri d’Educació i al govern del PP la retirada immediata del projecte de Reial Decret que desplega la disposició 38ena de la LOMCE. La demanda de la consellera ha arribat després que un dictamen emès pel Consell d’Estat demana al Ministeri d’Educació que re-formuli de dalt a baix el projecte de Reial Decret.
Rigau després de qualificar de “cop molt dur” al Ministeri d’Educació el dictamen del Consell d’Estat, ha recordat que la Generalitat ja va denunciar fa temps que la norma, que inclou la disposició 38ena, era anticonstitucional per la qual cosa va presentar un recurs davant del Tribunal Constitucional. La consellera ha reiterat que es demana la retirada del text perquè vulnera les competències de la Generalitat i el règim lingüístic dels centres educatius catalans. La consellera ha afirmat: “Tècnicament entenem que està molt mal fet i compromet pressupostos que no estan previstos”. I ha afegit: “Pretén una acció que ni és necessària ni és aplicable i només respon a una precipitació o bé a una obsessió”.

La consellera d’Ensenyament ha insistit, una vegada més, que el Reial Decret de desplegament de la disposició addicional 38 pretén trencar el model lingüístic. “Nosaltres sabem que, si prenem com a referència la sentència de l’Estatut, s’ha demostrat que el castellà també és present al sistema. Ho hem demostrat abastament, no només amb el percentatge de centres que l’utilitzen com a llengua de comunicació sinó també amb les puntuacions que demostren, vistos els resultats, que l’assoliment de la competència lingüística és la que ha de ser”. Amb aquesta argumentació, Rigau ha demanat al govern central que “es faci un favor i retiri la intenció de desenvolupar aquesta disposició perquè, fins i tot, el Consell d’Estat ha donat un avís molt important”.

 

12 de juny de 2014