• La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i els consellers d’Ensenyament, Irene Rigau, de Benestar Social i Família, Neus Munté, i de Justícia, Germà Gordó, han participat a la marxa organitzada a Barcelona
La vicepresidenta Ortega i els consellers Rigau, Munté i Gordó a la concentració Somescola
La vicepresidenta Ortega i els consellers Rigau, Munté i Gordó a la concentració Somescola
El Govern de la Generalitat ha mostrat avui el seu suport a la plataforma Somescola, la coordinadora d'escoles cíviques i educatives que, sota el lema "Per un país de tots, decidim escola catalana", ha organitzat avui una marxa pels carrers de Barcelona en defensa del model d’escola catalana i de la immersió lingüística a les aules.
 
La vicepresidenta i del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega; la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau; la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i el conseller de Justícia, Germà Gordó, han participat en la marxa que han convocat un total de 44 entitats, i a la qual també hi han anat representants de partits polítics, sindicats i diverses associacions.
 
Poc abans de l’inici de la marxa, la vicepresidenta ha ratificat el “ple suport” del Govern “a aquest model d’èxit, d’integració i de cohesió social. Avui pares, mares i tothom surt al carrer a defensar el que és nostre, la nostra llengua, la nostra cultura”. “Un sentiment més enllà de qualsevol llengua”, ha afegit.
 
Per la seva banda, la consellera Irene Rigau ha refermat la voluntat del Govern de no “ separar els nens per raons de llengua” i ha insistit a dir que el model de societat catalana “té una llengua comuna basada en la igualtat d’oportunitats i la cohesió social i no volem que res ni ningú la trenqui”. En aquest sentit, la titular del Departament d’Ensenyament ha destacat que “és un tema claríssimament de país”, de suport a la defensa d’un model que “es va voler blindar a traves d'una immensa majoria del Parlament”. “Avui”, ha continuat dient, “pares, mares, mestres, fills, partits, sindicats, estan aquí per dir que el model català d’escola és bo” i que “no se’ns ha de voler modificar des de fora”.
 
Pel que fa al curs 2014-2015, la consellera Rigau s’ha mostrat contundent quan ha assegurat que “la normativa de la Generalitat serà fidel a la LEC i el curs que ve començarà amb els mateixos paràmetres de política lingüística i model d’escola catalana de fa anys”.
 
La mobilització ha comptat amb la crida conjunta de Somescola, Escola Valenciana i l'Assemblea de Docents de les Illes.
 

1  

Imatges

Foto de la vicepresidenta Ortega i els consellers Rigau, Munté i Gordó a la concentració Somescola

Foto de la vicepresidenta Ortega i els consellers Rigau, Munté i Gordó a la concentració Somescola 2288