• El cap de l’Executiu ha inaugurat aquesta tarda els actes commemoratius del centenari de Freixenet
El president Mas, acompanyat de la seva esposa, amb el president de Freixenet
El president Mas, acompanyat de la seva esposa, amb el president de Freixenet
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha inaugurat aquesta tarda la commemoració del centenari de l’empresa Freixenet, a Sant Sadurní d’Anoia. En el decurs de l’acte, el cap de l’Executiu ha fet un paral·lelisme entre Catalunya i la companyia catalana, exemples ambdós, ha dit, que “fins i tot en moments de grans dificultats que poden semblar insuperables, si hi ha visió, talent, tenacitat, treball, voluntat i pinya, tothom ens en podem sortir”.
 
Artur Mas, que ha visitat les caves i després ha participat en el dinar organitzat per l’empresa, ha destacat com a característiques de l’èxit de Freixenet,a més de la seva capacitat de superació, “el bon ofici i la vinculació amb el producte”, sense els quals, ha explicat, haurien estat impossibles els 100 anys d’existència i les perspectives de futur de la companyia, i també la “visió àmplia dels mercats i la seva obertura al món”, en la qual aquesta empresa va ser pionera, i que “és un element essencial per a la transformació d’un país de cara al seu futur”. 
 
“Som un país predisposat al diàleg i l’acord”
 
En un altre moment de la seva intervenció, el cap del Govern s’ha referit a una possible audiència amb el rei per parlar de la consulta, tal i com algunes informacions periodístiques apuntaven avui, i ha afirmat que “no he demanat cap audiència al rei perquè no el vull posar en un compromís”.
 
En aquest sentit, el president ha assegurat que el problema no és demanar o no una audiència sinó “l’actitud que té un país”, i ha remarcat que els catalans “representem un país que ve del comerç i la indústria, i, per tant, som gent que sempre està predisposada a parlar”. “La nostra essència és dialogar, estendre la mà i arribar als acords possibles, però també som ferms en les nostres conviccions”, ha afirmat, i ha afegit “només a través de les fortes conviccions es poden tenir les idees clares i tirar endavant al servei d’una família, d’una empresa o un país”.
 
El president Mas ha compartit aquest acte commemoratiu amb diversos membres de la família propietària de l’empresa, encapçalats pel president d’honor de la companyia, Josep Ferrer, i pel president de Freixenet, Josep Ma. Bonet. També hi ha assistit el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Ma. Pelegrí.
 

1  

Imatges

Centenari Freixenet

Centenari Freixenet 1908