• La Generalitat ha fet una aportació extraordinària de 352.000€ per tal que es poguessin pagar els deutes amb el proveïdors
  • Mascarell: “El Museu Diocesà de Lleida està garantit, sempre ho ha estat, i mai deixarà d’estar-ho, entre altres coses, perquè és voluntat de les administracions en un consorci on també hi és el bisbat”.
  • La Generalitat, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià i el Bisbat de Lleida es reuneixen en el plenari del Museu i aproven el pressupost de 2014
Reunió plenari Museu de Lleida
Reunió plenari Museu de Lleida
El plenari del Museu Diocesà de Lleida ha aprovat el seu pressupost per al 2014, que es situa en els 969.934€. Durant la reunió, s’ha acordat que el Departament de Cultura de la Generalitat aportarà 320.000€, la Diputació de Lleida, 320.000€ i l’Ajuntament de Lleida, 216.000€. A aquests ingressos s’afegiran els ingressos propis que el mateix museu ha quedat encomanat d’assolir mitjançant conceptes com la venda d’entrades i els patrocinis.
Així s’ha decidit en la reunió del plenari en la qual han participat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el bisbe de Lleida, Joan Piris, i el president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré.
La Generalitat ha fet, a més, una aportació extraordinària de 352.000€ per tal que es poguessin pagar els proveïdors, cosa que ha fet que el museus estigui actualment al dia en els seus pagaments a tercers.
De la seva banda, l’Ajuntament de Lleida s’ha compromès a presentar el proper mes d’octubre un pla de pagaments per fer front al deute acumulat que té d’entre els anys 2006 i 2012 i que ascendeix a 204.000€.
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha posat de relleu que “el compromís del Govern de la Generalitat amb el Museu Diocesà de Lleida és rotund. Tota l’aportació del 2014 està feta i hem fet una aportació extraordinària perquè el Museu estigui en posició absolutament correcte i tingui garantit el seu futur. El Museu necessita la suma positiva de totes les institucions que hi som, amb la seva peculiaritat i situació.”
Per tal d’eixugar el dèficit del 2014, a banda de l’aportació extraordinària que el Departament de Cultura ha fet per aquest any, el Govern de la Generalitat, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Lleida s’han compromès a fer una aportació extraordinària de 20.000 euros cada una d’elles, i s’ha acordat que el Museu, mitjançant ingressos propis de venda d’entrades, productes i de patrocinis, assumirà altres 30.000 euros.
En aquest sentit, el conseller Mascarell destaca que “el Museu Diocesà de Lleida està garantit, sempre ho ha estat, i mai deixarà d’estar-ho, entre altres coses, perquè és voluntat de les administracions en un consorci on també hi és el bisbat”.

1  

Fitxers adjunts

Reunió Museu de Lleida

Reunió Museu de Lleida
DOCX | 15