• El cap de l’Executiu ha destacat la seva “valuosa contribució” a la cultura i la projecció que va fer de “primeríssim nivell” de la rumba catalana
  • Artur Mas ha visitat, aquest migdia, la capella del gran mite de la rumba per expressar el seu condol  pel traspàs "d'una bona persona, estimada per molta gent”
El president Mas a la capella de Peret
El president Mas a la capella ardent de Peret
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha volgut agrair a Pere Pubill Calaf, Peret, “el compromís de primeríssim nivell amb el país”, perquè “en els moments claus sempre hi era”. Després de visitar la capella del gran mite de la rumba catalana, que s’ha instal·lat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, Artur Mas ha assegurat que l’artista català “ha estat compromès amb Catalunya fins a l’últim moment”, i ha recordat que ara fa un any ho va fer amb la seva participació en el Concert per la Llibertat, durant els Jocs Olímpics, i, “sobretot, en vam tenir moltes proves en el dia a dia, en què el compromís amb el seu país, amb Catalunya, el va posar sempre en primera línia”.
 
El cap de l’Executiu ha subratllat també la seva “valuosa contribució” a la cultura i la seva “capacitat d’innovació” amb la creació d’un gènere nou, la rumba catalana, que li va comportar “una projecció a tot arreu molt intensa, molt valuosa, molt remarcable” i de “primeríssim nivell”, ha assegurat el cap del Govern.
 
Finalment, Artur Mas ha volgut expressar, a títol personal, “l’estimació que li teníem, perquè es feia estimar”, i s’ha mostrat convençut que “moltíssima gent aquest sentiment d’amistat, d’apreci i d’estimació l’expressarà de moltes maneres”. “Gràcies per ser com eres, una bona persona, estimada per molta gent”, ha conclòs.
 
El president de la Generalitat ha expressat el seu condol a la família, acompanyat del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i del primer tinent d’alcalde de la ciutat, Jaume Ciurana.
 
 

1  

Imatges

El president a la capella ardent de Peret

El president a la capella ardent de Peret 904

1  

Fitxers adjunts

El president Mas dóna el condol a la mare de Peret

El president Mas dóna el condol a la mare de Peret
JPG | 607