• La Generalitat iniciarà en els propers dies el trasllat del fons bibliogràfic de la biblioteca, amb més de 290.000 volums, amb la voluntat que aquest equipament cultural entri en funcionament a finals d’any
  • El proper dijous a les 10 hores, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, visitarà la nova seu de la biblioteca
El Departament de Cultura ha rebut avui les claus i la documentació tècnica de la Biblioteca Carles Rahola de Girona. Amb aquest acte, la Generalitat passa a gestionar aquest equipament i podrà començar a traslladar els fons bibliogràfic de la biblioteca, amb més de 290.000 volums.
 
A partir d’aquest lliurament de claus, el Departament de Cultura podrà iniciar el trasllat de personal i fons de la nova seu i a coordinar la instal·lació dels subministraments pendents d’execució, a més de fer-se càrrec del manteniment i neteja de l’immoble i de les seves instal·lacions.
 
De la seva banda, el Ministeri de Cultura, un cop adjudicades les obres d’urbanització de l’entorn de la biblioteca el passat mes d’agost, durà a terme aquestes obres, i es farà càrrec de les obres de reparació que requereixin els elements constructius de l’edifici i les seves instal·lacions.
 
D’aquesta manera, el Govern de la Generalitat iniciarà en els propers dies el trasllat del fons bibliotecari de l’antiga seu de la Biblioteca Provincial de Girona a la Casa de la Cultura, a la nova seu del carrer Emili Grahit, amb la voluntat que aquest equipament cultural pugui entrar en funcionament a finals de l’any 2014.
 

Biblioteca Carles Rahola

La nova Biblioteca Carles Rahola de Girona comptarà amb un fons de amb 290.505 documents, dels quals 223.572 són llibres, 23.036 revistes, 10.500 audiovisuals, i 33.597 altre tipus de suports, com fullets, ex-libris, gravats, postals, etc. El Departament de Cultura farà el trasllat de tot aquest fons bibliogràfic entre els mesos de setembre i desembre, amb una previsió de 5.000 documents de mitjana al dia. En el mateix termini es traslladarà l’arxiu de la biblioteca i es buidarà la seu de la Casa de la Cultura.
 
La tasca de trasllat del fons bibliogràfic es farà de forma paral·lela a la instal·lació de la senyalització de l’equipament, tant la instal·lació general com la de prestatgeria:

- Fibra òptica
- 80 ordinadors amb programari específic
- Sistema de retorn de llibres
- Pantalles tàctils de la biblioteca
- Servei de cafeteria
- Material de difusió

Per tal de posar en marxa el nou equipament el Departament de Cultura preveu també la incorporació de nou personal.
 

Visita a la nova seu dijous a les 10h

El proper dijous 4 de setembre a les 10 hores, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, vistarà la seu de la nova Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola. Els mitjans que vulguin assistir-hi poden acreditar-se al correu premsa.cultura@gencat.cat