• El Palau es converteix en la primera seu governamental de l’Europa del Sud que es podrà visitar a través d’aquesta tecnologia
  • La visita virtual a la Generalitat s’emmarca dins del projecte Catalonia Highlights
El sistema trekker recollint imatges del Palau de la Generalitat

Les instal•lacions del Palau de la Generalitat ja es poden visitar a través de Google Street View. D’aquesta manera, la seu del govern català segueix l’estela d’altres seus governamentals com la Casa Blanca que, aprofitant la tecnologia de Google, permeten als ciutadans visitar virtualment totes les seves instal•lacions. Així doncs, la Generalitat esdevindrà la primera seu governamental de tot el sud d’Europa que podrà ser visitada virtualment.


La visita virtual al Palau de la Generalitat permetrà accedir a zones de la seu del govern català que normalment no estan obertes al públic com el Saló Verge de Montserrat, on es troba el despatx del president. L’ús d’aquesta tecnologia ha permès, a més, traçar millor la informació dels mapes del Palau de la Generalitat.


L’Street View del Palau de la Generalitat arriba després que ja s’hagin fotografiat l’interior i l’exterior de monuments emblemàtics catalans com la Cartoixa d’Scala Dei, la Seu Vella de Lleida o el Castell de Cardona, entre d’altres, així com tot el litoral català. Està previst que durant els propers mesos se segueixin publicant nous enclavaments de Catalunya amb voluntat de situar el país al món dins del projecte Catalonia Highlights, que permet fer visites virtuals als principals punts d’interès cultural, artístic o paisatgístic de Catalunya a través de la plataforma Google Street View.
Aquesta iniciativa neix a través d’un procés d’estreta col•laboració entre la Generalitat de Catalunya, concretament del Departament de Presidència i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació, amb l’empresa nord-americana Google. És el primer cop que una administració o Govern ha treballat amb Google per portar a terme un projecte d’aquesta magnitud.

Tecnologia Trekker
Google Street View ofereix l’accés virtual als principals destins turístics catalans a través de la tecnologia Trekker, desenvolupada per Google. Aquesta tecnologia consisteix en una estructura portàtil equipada amb 15 lents que permet a un operador obtenir imatges en 360 graus de paratges allà on un vehicle motoritzat no pot accedir.


Físicament, el Trekker s’articula a través d’una “motxil•la” d’1,2 metres i 18 kilos de pes, o un robot, que du incorporada una càmera de 15 lents, que capta imatges de 360 graus cada 2,5 segons. Aquestes imatges, un cop processades, s’incorporen a Street View, disponible dins Google Maps.


Aquesta tecnologia revolucionària, que forma part del projecte de digitalització global del planeta de Google, està permetent que tothom pugui accedir virtualment als indrets més espectaculars, remots i de difícil accés del món a través d’un ordinador, i obre les portes a possibilitats de promoció d’espais d’interès turístic, paisatgístic i cultural inimaginables fins fa molt poc temps.

Links

Entrada
 
Pati
 
Pati 2
 
Sala Premsa
 
Pati Tarongers
 
Saló Sant Jordi
 
Capella
 
Saló Verge de Montserrat
 
Govern

3  

Fitxers adjunts

Imatge trekker a la Galeria Gòtica

Imatge trekker a la Galeria Gòtica
JPG | 4722

Imatge trekker a l'exterior

Imatge trekker a l'exterior
JPG | 121

Imatge trekker al Pati dels Tarongers

Imatge trekker al Pati dels Tarongers
JPG | 5163