• El cap de l’Executiu ha presidit aquest vespre la 20a edició de la Nit de l’Empresari de la Cecot
  • El president ha agraït a la patronat que sempre “parli clar” i ha destacat que “els països no avancen sobre la base de la gent que s’amaga, sinó de la gent que dóna la cara”
Entrega d'un dels premis de la Nit de l'Empresari de la Cecot a Víctor Grifols
Entrega d'un dels premis de la Nit de l'Empresari de la Cecot a Víctor Grifols
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat aquest vespre que diumenge, 9 de novembre, “el nostre país té una cita amb el segle XXI”. “Tenim una cita amb la democràcia i amb el donar la cara, per trencar les costures velles i decimonòniques que encara tenallen moltes actituds”, ha destacat el cap de l’Executiu, que ha afegit que la mentalitat d’aquest segle, la que reivindica la consulta, ha de ser “més oberta, més flexible” i comptant més amb la gent i amb les seves decisions.
 
En una setmana molt important per a Catalunya, el president ha demanat a tots els catalans i catalanes que el procés participatiu sigui “una lliçó democràtica i de civisme” al món, que demostri que si avui Catalunya pot aspirar a aquesta mentalitat moderna és “perquè és capaç de combinar el què i el com, sense oblidar que les dues coses són igual d’importants”.
 
Fent seves unes paraules de Winston Churchill, el president ha subratllat que, “de vegades, no és suficient amb fer el que podem fer millor, sinó que cal fer el que cal fer”, i ha insistit que, en els temps actuals, a Catalunya “hem de fer allò que es requereix i això és el que ens demana una àmplia majoria de la societat”.
 
Agraïment a la Cecot per parlar clar
El cap del Govern ha dit aquestes paraules en el marc de la 20a edició de la Nit de l'Empresari de la patronal Cecot, que ha presidit aquest vespre al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona.
 
Després de lliurar els Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial 2014, el president Mas ha volgut agrair l’actitud que ha tingut i té la patronal en el context polític que viu el país. En primer lloc, per ser presents al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, i per prendre aquesta decisió des del primer moment i “sense tenir ni un sol dubte per ser-hi”. I, en segon lloc, “per parlar clar”, una actitud que el president ha fet notar que molts cops no queda bé i “implica coratge i assumpció de risc”, però que cal que sigui l’actitud que ens guiï perquè “els països no avancen sobre la base de la gent que s’amaga, sinó de la gent que dóna la cara”.
 
Un país amb lideratge econòmic
Durant el seu parlament, el cap de l’Executiu també s’ha referit a la vessant econòmica del país, i, fent un paralel·lisme amb el lema de la Nit de l’Empresari ‘Lideratge 5.0’, ha recordat que Catalunya també exerceix el lideratge en cinc àmbits clau: creació de riquesa; creació d'ocupació en el conjunt de l'Estat; exportacions (amb més d'una quarta part de les vendes a l'exterior de tota l'economia espanyola); captació de turistes i inversions a nivell espanyol, i aposta pel coneixement, amb unes universitats cada cop més ben situades a nivell europeu i mundial, i centrant també molts esforços en el camp de la recerca i en la innovació.

Malgrat aquestes dades evidents de competitivitat, el cap de l’Executiu ha lamentat que "aquest esforç no es reconeix ni es valora des de fora" i que l’Estat, en lloc de “cuidar, mimar i ajudar el país a anar millor, el castiga”, i d’aquest fet, ha remarcat, “és del que molta gent s’ha cansat”.

1  

Imatges

Lliurament d'un dels guardons de la Nit de l'Empresari de Cecot a Víctor Grifols

Lliurament d'un dels guardons de la Nit de l'Empresari de Cecot a Víctor Grifols 1892