·        El cap de l’Executiu ressalta el caràcter inclusiu de la proposta que va presentar ahir en una conferència a l’Auditori del Fòrum
 
·        Artur Mas assegura que en democràcia “els debats es resolen a les urnes però aquí la resposta és fiscals i tribunals per part d’uns”
 
·        El president ha intervingut aquest matí en la sessió de control del Parlament de Catalunya
 
El president Mas, durant la sessió de control
El president Mas, durant la sessió de control

 

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha posat en relleu aquest matí, durant la sessió de control del Parlament de Catalunya, el caràcter inclusiu del full de ruta que va presentar ahir durant la conferència a l’Auditori del Fòrum de Barcelona. El cap del Govern ha assegurat que “quan es presenta un full de ruta que està basat en les urnes es presenta per a tothom” i que, per contra, “aquells que treballen per impedir que la gent pugui decidir no treballen per a tothom”.

 El cap de l’Executiu s’ha expressat així en resposta a la pregunta del grup popular, al qui ha reclamat col·laboració per poder donar “als ciutadans l’oportunitat d’expressar la seva opinió i saber així on és el pes de la majoria de la societat catalana”.  “A partir d’aquí, caldrà ajudar aquells que hagin guanyat a poder fer la feina el millor possible, perquè, al final, un país l’hem de fer entre tots” ha continuat.
 
En aquesta línia, el president Mas ha defensat que “a les societats civilitzades i democràtiques els debats com els de “independència sí o no” es resolen posant les urnes”  i ha criticat que “això és el que defensem i no ens deixen fer-ho”.  “Aquí la resposta és fiscals i tribunals per part d’uns i urnes per part d’uns altres”, ha reblat.
 
El president de la Generalitat ha insistit en què a Catalunya “s’escolta a la gent” i ha recordat que “sempre he posat les urnes abans de prendre les grans decisions”. Així, ha assegurat que “l’encert de tots plegats és el que pot desencallar l’oportunitat que no hem tingut en molt de temps” i ha continuat “en vam tenir una el 9N i al final la vam saber aprofitar, ara tenim una altra oportunitat no per imposar cap criteri sinó per posar les urnes”.
 
Visita de Mariano Rajoy
 
En un altre moment de la seva intervenció, el cap del Govern s’ha referit a la visita que el president Rajoy farà a Catalunya el proper dissabte com una altra mostra de  manca de voluntat de diàleg de l’executiu espanyol, ja que, ha criticat, “coneixem aquesta visita pels mitjans de comunicació, però el representant ordinari de l’Estat a Catalunya, que sóc jo, no en té constància oficial”.
 
En aquesta línia, el president s’ha preguntat com és que si no s’ha fet cap referèndum a Catalunya la fiscalia parla de 4 delictes i ha afirmat “jo envio una carta al president i la resposta és una querella, aquesta és la capacitat de diàleg d’un país? . Mas ha recordat també que aquesta manca de diàleg no afecta només al procés polític ja que el passat mes de juliol  “vaig lliurar al president Rajoy una llista de 23 punts que tractava del dia a dia dels ciutadans i han passat 4 mesos i només hem obtingut resposta d’un tema i mig, la resta silenci”.
 
 

1  

Imatges

El president Mas durant la conferència

El president Mas durant la conferència 725