• En el missatge institucional de Cap d’Any, Artur Mas adverteix que “l’Estat ens vol dividits”, perquè “sap que així som més dèbils i més vulnerables”
  • El cap de l’Executiu assegura que, com va fer el 9N, no dubtarà a “assumir personalment les decisions que cregui més adequades en els passos que ens pertoca fer com a país”
  • El president assenyala que el 9N va ser “un exercici de democràcia” que “hauria de convidar al diàleg i a la negociació, en lloc de querelles judicials”
Missatge de Cap d'Any
Missatge de Cap d'Any
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquest vespre una crida a la unitat davant el moment “decisiu i transcendent” que viu el país. En el tradicional missatge de Cap d’Any, el cap del Govern ha afirmat que “la unitat ens dóna força com a país”, com es va demostrar el passat 9 de novembre, “permet fer entendre millor el que volem i ens dóna moral de victòria”.
 
Artur Mas ha advertit que aquesta unitat “és el que més tem l’Estat, que ens vol dividits, cadascú pel seu compte”, perquè “sap que així som més dèbils i més vulnerables”. “N’hauríem de ser ben conscients, prendre’n bona nota i actuar en conseqüència”, ha reblat.
 
Des del Saló Mare de Déu de Montserrat del Palau de la Generalitat, el cap de l’Executiu ha fet notar que en les pròximes setmanes “caldrà prendre decisions complicades i no exemptes de risc”, però ha recordat que el camí fins al 9 de novembre “estava ple d’obstacles, molts d’externs i alguns d’interns” i “tots es varen poder superar”. El president ha assegurat que “si aleshores no vaig dubtar a assumir personalment les decisions que creia més adequades, també ho faré en els propers passos que ens pertoca fer com a país”.
 
En aquesta mateixa línia, Artur Mas ha remarcat que “la meva responsabilitat com a president és no defugir les decisions, per difícils que puguin ser”, i ha dit a les ciutadanes i els ciutadans catalans que “seran només els vostres vots, quan arribi el moment, els que configurin els escenaris de futur que han de seguir guiant les regnes d’aquest país”. 
 
2014, un any de “canvis importants”
Després de felicitar les festes i desitjar un bon any 2015 al poble de Catalunya, el president de la Generalitat ha qualificat el 2014 com “un any de canvis importants”. Entre aquests canvis ha situat el fet que “per primer cop en tres segles els catalans que ho varen voler varen poder votar a favor del futur polític del país, fins i tot de la llibertat política de Catalunya”. “Mai havíem arribat tan lluny”, ha subratllat.
 
Artur Mas ha recordat que, “malgrat la prohibició i tota la maquinària de l’Estat en contra”, gairebé 2.350.000 persones van prendre part en el 9N i van fer “un exercici d’autoafirmació, de respecte, de democràcia i de lliure opinió en llibertat”. Ha afegit que aquest exercici de democràcia, en ple segle XXI, “hauria de ser normalitat en lloc d’excepció” i que “hauria de convidar al diàleg i a la negociació, en lloc de querelles judicials”. “Malament quan un Estat decideix querellar-se per la via penal contra aquelles i aquells que faciliten la participació i donen la veu i el vot a la ciutadania; vol dir que alguna cosa falla”, ha conclòs el president.
 
Un altre dels canvis a què ha fet referència el cap de l’Executiu en el seu missatge ha estat el que s’ha produït en l’economia. Ha destacat que el 2014 hi ha hagut, per primer cop des de l’inici de la crisi, creixement econòmic; que cada mes de l’any l’atur ha baixat en relació amb el mateix mes de l’any 2013, i que “s’ha creat ocupació i feina de manera sostinguda”. Artur Mas ha dit que aquests canvis van “en la bona direcció” i ha expressat la seva confiança que es puguin “confirmar i accentuar” durant el 2015.
 
Lluita contra les desigualtats
Tanmateix, el president ha assenyalat que “no podem donar la crisi per superada”, però ha afegit que “l’estem superant amb l’esforç i l’energia de molts”. En aquest sentit, ha remarcat que el seu Govern “seguirà treballant i esforçant-se per lluitar contra les desigualtats, per defensar els serveis públics fonamentals i per ajudar a crear noves oportunitats”.
 
Entre els canvis del 2014, Artur Mas també s’ha referit a “l’aposta decidida per la transparència i les bones pràctiques de l’Administració” i ha subratllat el “ferm compromís de fer les coses millor, de combatre les irregularitats i les males pràctiques quan hi siguin”, així com “d’exigir responsabilitats quan algun governant o servidor públic les cometi” i d’administrar els recursos públics “amb la mateixa cura que si fossin els nostres, precisament perquè són els de tots”.
 
Artur Mas ha tancat el seu missatge convidant el poble de Catalunya a viure l’any que aviat començarà “amb intensitat, amb esperança i amb la confiança que sabrem, entre totes i tots, construir una Catalunya millor”.
 
S'adjunta el text del missatge.

1  

Imatges

El president Mas durant el missatge

El president Mas durant el missatge 1248

1  

Vídeos

Vídeo del missatge de Cap d'Any

1  

Fitxers adjunts

Text del missatge institucional de Cap d'Any

Text del missatge institucional de Cap d'Any
PDF | 77