• En resposta a una pregunta al Parlament sobre les despeses en estructures d’Estat, el conseller de la Presidència ha contestat que no es poden plantejar com una partida “inútil” sinó com “una inversió”
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha defensat avui a la sessió de control al Parlament de Catalunya que al Govern hi ha “el convenciment que quan gestionem les coses des de Catalunya, en termes generals, el servei és molt millor”. En resposta a una pregunta oral sobre la creació d’estructures d’Estat, el portaveu del Govern ha afirmat que “prioritzarem totes aquelles estructures d'Estat, algunes de les quals ja en disposem, i aquelles que encara no disposem, per facilitar millors serveis als nostres conciutadans”, complint així al compromís del president de la Generalitat en el discurs d'investidura d'aquesta legislatura.
 
En aquest sentit, el conseller ha afegit que el Govern no considera la inversió en estructures d’Estat en una despesa “inútil” sinó com “una inversió, perquè pensem que les coses més ben gestionades tindrien un millor retorn al conjunt de la nostra societat per tots plegats”. De la mateixa manera, el fet de ser presents al món “és una inversió en benefici del conjunt de la societat catalana, de la nostra economia, la nostra cultura”.
 
D’altra banda, Homs ha considerat “escandalós” i “absolutament injustificable” que el PP formuli preguntes al Govern demanant més recursos per atendre les necessitats de la pobresa i, en canvi, a Madrid el Govern espanyol presenta recursos al Tribunal Constitucional contra el decret per pal·liar la pobresa energètica que va impulsar l’Executiu català. “Aquesta és la nostra posició”, ha reblat, “vostès faran tot el que tinguin a la seva mà per impossibilitar el desenvolupament d'aquest tipus de projectesperò els ha llançat una advertència:  sàpiguen que el que fan quan impossibiliten això, no és intentar boicotejar formacions polítiques, sinó l'interès general de la ciutadania de Catalunya”