Els dos nous delegats han assumit avui dilluns el seu nou nou càrrec a la secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea (UE). La delegació a Itàlia serà assumida per Luca Bellizzi, mentre que Adam Casals serà el nou delegat a Àustria. La seva missió prioritària és l’obertura i posada en marxa de les respectives delegacions, fet que es produirà en les properes setmanes. Tots dos han estat rebuts pel secretari d’Afers Exteriors, Roger Albinyana, i el director general de Relacions Exteriors, Iban Rabasa.


L’obertura d’aquestes dues noves delegacions forma part del procés de reforçament de l’acció exterior del Govern de Catalunya en la línia de donar contingut a la creació d’estructures d’Estat. Fins ara hi havia cinc delegacions (Brussel·les, Washington, París, Londres i Berlín) i l’objectiu del Govern és ampliar els països amb els quals es té una representació permanent. En aquest sentit, la delegació del Govern a Àustria assumirà també funcions de prospecció davant dels governs d’Eslovènia, Croàcia, Hongria, Txèquia i Eslovàquia. La posada en marxa d’aquestes delegacions es produeix poques setmanes després del reforçament de la delegació davant la UE amb la nova figura del representant permanent, càrrec que ha assumit Amadeu Altafaj.


A banda d’establir un canal de comunicació directa i sense intermediaris en relació al procés polític català amb els governs italià i austríac, els nous delegats també tindran la missió de fomentar i defensar els interessos catalans. Així, una part significativa de la seva tasca serà el foment de la internacionalització de l’economia catalana, la projecció de la llengua i la cultura catalanes, la promoció del turisme a Catalunya i el suport a les Comunitats Catalanes a l’Exterior.


Perfils


Luca Bellizzi (1973) és doctor en Ciències Polítiques per la Università degli Studi di Milano. És director executiu d’una empresa de promoció i gestió immobiliària i ha treballat anteriorment en l’àmbit de les relacions públiques per a diverses firmes del nord d’Itàlia. Bellizzi és membre del Financial Advisory Committee de l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE), de la Junta Directiva del Consell Català del Moviment Europeu i membre de la Secretaria de Relacions Internacionals de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).


Adam Casals (1973) és expert en serveis d’assessoria estratègica i comunicació en relacions internacionals, especialitzat en els països centreeuropeus i de llengua alemanya. Ha col·laborat amb diversos think tanks i fundacions d’àmbit català i europeu, com l’Institut Alemany de Política i Seguretat Internacional (Stiftung Wissenschaft und Politik) i el CIDOB. És col·laborador del diari Ara i de la revista Catalan International Review, i co-autor del Llibre Blanc de Barcelona, capital d’un nou Estat.

3  

Imatges

Roger Albinyana i delegats d'Àustria i Itàlia

Roger Albinyana i delegats d'Àustria i Itàlia 989

Luca Bellizzi _Delegat Itàlia

Luca Bellizzi _Delegat Itàlia 728

Adam Casals_delegat Àustria

Adam Casals_delegat Àustria 810