Parlament
El ple del Parlament d’aquesta setmana celebrarà el debat a la totalitat del Llibre VI del Codi Civil. Amb l’arribada al ple es donarà un últim impuls a la seva tramitació, que va iniciar-se el passat 20 de febrer quan el conseller de Justícia, Germà Gordó, va fer entrega al Parlament d’aquest text jurídic.
El Llibre VI permetrà completar el Codi civil de Catalunya i, al mateix temps, proporcionarà un text legal sistematitzat per tal de facilitar l’aplicació efectiva del Codi civil de Catalunya. D’aquesta manera,  els operadors jurídics tindran a l’abast un cos legal que comprengui les matèries que conformen el Dret civil de Catalunya, de forma que no hagin d’acudir a d’altres ordenaments per trobar solucions a l’hora de tractar temes que afecten els ciutadans quotidianament.
Aquest llibre regula les obligacions i contractes a través d’un redactat que s’ha fixat en el treballs de Dret Europeu més avançats. En aquest sentit, cal destacar que per primera vegada es fa una regulació completa del contracte de compravenda, que es considera el més utilitzat dels contractes d’intercanvi de béns. Dins d’aquest apartat hi entraria des de la compra del pa fins a la compra d’un habitatge.
 
La preinscripció escolar a la sessió de control al Govern
El ple del Parlament s’iniciarà amb la sessió de control al Govern  on la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, explicarà les novetats en el procés de preinscripció escolar. El Departament d'Ensenyament oferirà aquest any 3.515 places i 110 grups més que el curs anterior per a les etapes d’educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària obligatòria (ESO), que suposen una oferta total de 1.077.548 places i 40.060 grups. A més a més, s’obriran deu instituts nous i quatre més comptaran amb una segona seu.
Aquest nou curs s’aplicaran també un seguit de mesures “qualitatives” amb l’objectiu de lluitar a favor de l’èxit escolar. Per exemple, els infants que hagin nascut “prematurs” podran incorporar-se a P3 a una edat diferent dels tres anys i els infants amb malalties minoritàries i/o neuromusculars podran rebre la rehabilitació als centres educatius. També es començarà a sol·licitar un informe mèdic al moment de la matricula per poder donar resposta precoç a les necessitats dels alumnes i evitar futurs problemes.
Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, respondrà quatre preguntes durant la sessió de control al Govern que versaran sobre temes com la paràlisi de les obres del corredor mediterrani, l’estat dels rius, l’episodi de contaminació de dioxà a Igualada i les actuacions previstes per a protegir les persones en situació de vulnerabilitat.
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, també participarà a la sessió de control on respondrà una pregunta sobre l’acció exterior del Govern i una altra sobre els objectius de la política en matèria d’esport; mentre que el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, repassarà les actuacions per fomentar l’accés a la cultura i analitzarà  l’Impost del Valor Afegit que s’aplica al sector de la cultura.  
Finalment, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, parlarà sobre la reforma de l’administració; el conseller de Salut, Boi Ruiz, sobre el transport sanitari; i el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, sobre el cos dels Mossos d’Esquadra.
Un cop acabada la sessió de control al Govern se celebrarà la sessió de control al president de la Generalitat, Artur Mas, prevista pels volts de les 10h.