• El cap de l’Executiu es reunirà a San Francisco amb el governador de Califòrnia i signarà un acord de col·laboració entre aquest estat i Catalunya
  • Artur Mas també anirà a Nova York, on pronunciarà una conferència a la Universitat de Columbia
El president de la Generalitat, Artur Mas, farà un viatge oficial als Estats Units del 5 al 9 d’abril. El president visitarà les ciutats de San Francisco i Nova York, amb l’objectiu de promoure la cooperació entre Catalunya i els EUA, i explicar en aquest país el procés democràtic català. El cap del Govern estarà acompanyat del secretari d’Afers Exteriors i de la UE, Roger Albinyana, i del delegat del Govern de la Generalitat als Estats Units, Andrew Davis.
 
Aquest serà el tercer viatge oficial del president Mas als Estats Units. El primer el va fer el juny del 2012, a Boston i Nova York, i el segon el passat mes de juny, a Carolina del Nord. El viatge havia de continuar a Califòrnia, però el president el va haver d’escurçar per assistir a la proclamació de Felip VI com a nou rei d’Espanya.
 
El programa del president començarà el dilluns 6 d’abril a San Francisco, on es reunirà amb el governador de Califòrnia, Jerry Brown, i signarà un acord de col·laboració entre Catalunya i aquest estat amb l’objectiu de promoure la cooperació econòmica i empresarial entre ambdós territoris en diferents àrees prioritàries, com ara les tecnologies de la comunicació, la biotecnologia, la mobilitat sostenible, el medi ambient, l’agricultura, el turisme, l’ensenyament i la cultura.
 
El cap del Govern també intervindrà a San Francisco en un col·loqui organitzat conjuntament pel World Affairs Council i el Commonwealth Council, sota el títol “The ties that bind California and Europe: a perspective from Catalonia”. També mantindrà una trobada amb la comunitat catalana a Califòrnia.
 
A Nova York, el president de la Generalitat pronunciarà, dimecres 8 d’abril, una conferència a la Universitat de Columbia, que portarà per títol Catalonia at the Crossroads i estarà dedicada al procés polític democràtic català i als passos que s’estan seguint des del 9N. La intervenció del president la presentarà Xavier Sala-i-Martín, professor d’Economia d’aquesta universitat.
 
El cap de l’Executiu també té previst visitar l’oficina de la Delegació del Govern de Catalunya i mantenir una trobada amb la comunitat catalana a Nova York.