• El 2014 el nombre de comerços adherits a la campanya va augmentar un 23% respecte del 2013. Enguany s'espera que continuï creixent
I tu, jugues en català?
La quarta edició de la campanya “I tu, jugues en català?” comença amb 407 comerços adherits. Tenint en compte que la campanya es va iniciar aquest mes d’abril i que s’intensificarà durant els mesos d’estiu i Nadal, s'espera que la xifra final augmenti.
 
La campanya està impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), en el marc de la política lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i té com a objectiu donar a conèixer i facilitar l’oferta de jocs i joguines en català i fomentar-ne l’ús entre els ciutadans.
 
Actualment es comercialitzen més de 1.600 joguines en català, xifra que representa al voltant d’un 10% del total de joguines que hi ha ara mateix al mercat. “I tu, jugues en català?”  vol fer créixer el nombre de jocs i joguines en català presents als comerços i fer-los ben visibles per donar-los a conèixer. Aquesta iniciativa està adreçada als fabricants de jocs i joguines, als establiments comercials que en venen, als venedors, als compradors i als usuaris en general: infants, famílies, escoles, biblioteques, ludoteques, esplais i diferents tipus d’entitats, entre d’altres.
 
Aquesta campanya és una oportunitat per dinamitzar l’activitat econòmica del sector, atès que ofereix als clients més jocs i joguines en català de manera visible i clara a les botigues i facilita la informació de quins són els establiments que les ofereixen, i respon a una necessitat, de molts consumidors, que fins ara no havia trobat resposta.
 
Els jocs en català, ben visibles a tothom

Els comerços adherits es poden identificar fàcilment perquè a l'aparador hi tenen exposada una capsa vermella envoltada de jocs i joguines en català. A més, els jocs i joguines tenen un adhesiu específic de la campanya que els fa visibles.
 
Després de l’èxit aconseguit, aquesta 4a edició de “I tu, jugues en català?” s’impulsa de nou des dels 22 centres de normalització lingüística i els 146 punts d’atenció que hi ha arreu de Catalunya. A la pàgina Jocs en català del web del Consorci per a la Normalització Lingüística  (cpnl.cat/jocs/) es pot consultar l’oferta de jocs i joguines en català, així com també la llista d’establiments adherits, amb un mapa sensible on apareixen geolocalitzats. A la pàgina web també hi ha disponible un cercador de jocs en català (cpnl.cat/jocs/cataleg/), que permet fer cerques filtrant per nom del joc, fabricant, edat recomanada o tipologia.

A banda d’augmentar el nombre d’establiments adherits, des de l’any 2014 el Consorci ha  potenciat i incrementat les activitats relacionades amb la campanya “I tu, jugues en català?” gràcies a la col·laboració i implicació de diverses entitats i administracions del territori. Mostres de jocs en català, sessions i tallers de jocs, presència de la campanya a fires i parcs de Nadal, concursos a les xarxes socials i difusió als mitjans de comunicació locals són una mostra d’aquesta col·laboració territorial (cpnl.cat/jocs/campanya2015.html).