El president de la Generalitat, Artur Mas, ha expressat aquesta tarda el seu desig que “els grecs es puguin quedar dins la Unió Europea i dins de l’euro” i ha assegurat que si finalment aquest fet es produeix “serà un èxit europeu”. En cas contrari, ha remarcat, no només serà un fracàs per a Grècia, sinó “també per a Europa, que vol dir per a tots nosaltres”.
 
Artur Mas ha fet aquestes declaracions davant dels mitjans de comunicació a Brussel·les, on avui ha estat de viatge oficial amb una intensa agenda de reunions que l’ha portat a entrevistar-se amb diferents representants dels Governs de Bèlgica i Flandes i també amb la comissària de Transports de la Comissió Europea.
 
El president ha explicat que s’ha tractat el tema grec en totes les entrevistes que ha mantingut i ha volgut destacar que, “com a catalans respectem plenament el fet que es faci un referèndum”. En aquest sentit, ha subratllat que “és important que la gent, si té tota la informació disponible, es pugui expressar sobre matèries d’aquesta significació” i, per tant, ha dit tenir el “màxim respecte” per la decisió que finalment es prengui a Grècia.
 
Per últim, també ha volgut alertar que “determinades experiències de governs molt populistes poden portar a allò que estem veient a Grècia: a una bancarrota i a unes dificultats molt importants per a la gent normal i modesta del país”. Tot i que ha insistit que executius com el grec “s’han de respectar, perquè són fruit d’eleccions democràtiques”, ha dit que tampoc es pot oblidar que, “de tant en tant, poden comportar situacions convulses” com la grega, amb bancs pràcticament tancats, i ciutadans que no poden retirar lliurement els seus diners. “Val la pena posar-hi l’accent perquè a vegades aquestes experiències estan molt bé a priori, però després demostren les seves limitacions”, ha reblat.