• Ramon Font, que fins ara dirigia a el Programa de Coordinació de Promoció Exterior amb Portugal i Brasil, ha estat designat responsable de la Delegació amb seu a Lisboa 
  • La seva missió prioritària és l’obertura i posada en marxa de la Delegació del Govern a Portugal, fet que es produirà en les properes setmanes
  • El nou delegat és periodista i compta amb una àmplia experiència a mitjans de comunicació i en el camp de la comunicació institucional, tant a Catalunya com a Portugal
Generalitat de Catalunya
 
El Govern de Catalunya, a través de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, ha designat Ramon Font i Bové com a nou delegat a Portugal. Fins ara, Font ha estat el responsable del Programa per a la Coordinació de la Promoció Exterior de Catalunya en l’àmbit de Portugal i Brasil. Amb el seu nomenament, el Govern ha volgut oficialitzar i adequar el rang institucional de la presència de Catalunya a Portugal.
 
La Delegació del Govern a Portugal, amb seu a Lisboa, treballarà per facilitar les relacions bilaterals amb les autoritats de la República Portuguesa i per establir canals de comunicació directes i sense intermediaris, A més, la nova delegació promourà i coordinarà les relacions de col·laboració de la Generalitat i els seus òrgans adscrits amb els organismes internacionals amb seu al país i amb un interès rellevant per Catalunya.
 
D’altra banda, des de la Delegació també es facilitaran les funcions de prospecció del Govern respecte a les relacions amb els altres membres de la Comunitat de Països de Llengua Portuguesa. Aquesta Delegació parteix del Programa per a la Coordinació de la Promoció Exterior de Catalunya en l’àmbit de Portugal i Brasil, vigent des de 2012 i que es va crear amb l’objectiu de prioritzar la internacionalització de les empreses catalanes en aquesta àrea cultural i geogràfica. Aquest programa s’extingeix amb la creació de la Delegació.
 
Xarxa de delegacions a l’Exterior
 
La presa de possessió del càrrec del nou delegat es produeix pocs dies després de l’entrada en funcionament de les delegacions del Govern a Àustria i Itàlia. En total, ja són vuit delegacions a l’exterior (Regne Unit i Irlanda; França i Suïssa; Alemanya; Àustria; Itàlia; Portugal; EUA, Canadà i Mèxic; i la seu davant la UE a Brussel·les), a les quals seguiran les noves delegacions al Marroc i la Santa Seu, ja aprovades pel Govern el passat mes de juny.
 
La creació de les noves delegacions respon al compliment del Pla de Govern 2013-2016 i del Pla estratègic d’acció exterior 2015-2018, que situa entre els seus objectius enfortir i ampliar les estructures governamentals de l’acció i el servei exterior de Catalunya per defensar i promoure els interessos del país a l’exterior, així com bastir i reforçar les relacions bilaterals de Catalunya i les aliances amb altres actors, xarxes i organismes internacionals.
 
El delegat del Govern a Portugal
 
Ramon Font i Bové (nascut a Cervera el 1952) és periodista i compta amb una àmplia experiència en mitjans de comunicació i en el camp de la comunicació institucional, tant a Catalunya com a Portugal. Entre d’altres, ha estat responsable de les redaccions a Catalunya de la SER i de TVE, així com director de RNE a Catalunya i del centre de producció de TVE a Sant Cugat. Durant sis anys va ser consultor de Lisboa'94 Capital Europea de la Cultura i de l'Exposició Universal, que va tenir lloc a la capital portuguesa el 1998. Ha exercit de corresponsal a Portugal de Catalunya Ràdio, de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), de RNE i de TVE. Ha estat president de l'Associació de la Premsa Estrangera a Portugal, on ha rebut les condecoracions de l'Ordre de l'Infante Dom Henrique i de l'Ordre del Mèrit.
 
L’any 2006 va ser nomenat secretari de Comunicació del Govern de la Generalitat i ha estat president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) entre 2009 i 2012. Posteriorment ha treballat com a conseller de Porto Canal TV, a Portugal. Des de 2012, Font ha estat el responsable del Programa per a la Coordinació de la Promoció Exterior de Catalunya en l’àmbit de Portugal i Brasil.

1  

Imatges

Ramon Font i Artur Mas

Ramon Font i Artur Mas 2016