La Direcció General de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya mostra una vegada més el rebuig i la condemna més absoluta a la vulneració de drets que segueixen patint les nenes de Nigèria segrestades pel grup armat Boko Haram. Des de l’any 2009 aquest grup gihadista ha segrestat centenars de dones i nenes, víctimes de tota mena de maltractaments, discriminacions i condicions vexatòries.

El 27 d’agost es compleixen 500 dies del segrest de 276 nenes a la ciutat de Chibok, al nord-est de Nigèria. Tot i que algunes d’aquestes nenes han pogut escapar, a dia d’avui 219 encara segueixen captives. El segrest de les nenes de Chibok és una demostració més de la constant violència física i psíquica que viuen moltes dones i nenes arreu del món, així com tota mena de discriminacions, abusos, i subordinació.
 
Moltes organitzacions, institucions i entitats han denunciat davant la comunitat internacional l’incompliment persistent dels drets humans de les dones, inclosos els de les nenes de Nigèria. Una crida a la que ens sumem des de la cooperació catalana per reclamar que, d’una banda, es prenguin les mesures necessàries per aconseguir que les nenes tornin amb les seves famílies i puguin rebre l’atenció necessària; i, de l’altra, que es posin en marxa els mecanismes internacionals necessaris per garantir la defensa dels drets humans de les dones i de les nenes, sense la qual difícilment es poden eliminar la resta de variables de desigualtat.