• Artur Mas explica a la cadena nordamericana que “independència significa llibertat, defensar la nostra cultura i les eines adients per treballar pel futur”
  • El cap de l’Executiu defensa que el mercat català “és un mercat molt important per a les multinacionals i els bancs espanyols” i es mostra convençut que “segur que ningú vol marxar-ne”
  • El president  diu que “volem arribar a acords, ens interessa a tots, Espanya inclosa”
El president Mas durant l'entrevista a la CNBC
El president Mas durant l'entrevista a la CNBC
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui en una entrevista que ha estat emesa a la CNBC que “la majoria de catalans estan determinats a ser lliures” i que “és difícil veure un escenari diferent i millor a la independència”.
 
Després d’explicar a la periodista de la cadena Julia Chatterley, que “independència significa llibertat, defensar la nostra cultura i tenir les eines adients per treballar pel futur”, el cap de l’Executiu ha insistit que “Catalunya vol seguir a la Unió Europea i a la zona euro”.
 
En aquest context, Artur Mas s’ha lamentat que ara, “enlloc rebre només amenaces del govern central, hauríem d’estar parlant dels pros i contres de la independència” i ha explicat que si diumenge vinent s’obté una majoria a favor del sí, “començarem el procés per aconseguir un estat català”.  
 
Pel president, “el nou Govern haurà de fer els deures i negociar amb Madrid els termes”. “Volem arribar a acords, ens interessa a tots, Espanya inclosa”, ha reblat.  
 
El president de la Generalitat ha aprofitat la seva intervenció davant l’audiència internacional per explicar que una Catalunya independent “compartiria el deute públic espanyol”, tot i que ha advertit que en aquest aspecte també “s’haurà de negociar en quina proporció es compartiran actius i passius”.
 
En clau econòmica, el president ha posat en relleu “la importància del mercat català per a les multinacionals i els bancs espanyols” i s’ha mostrat convençut que “ningú vol marxar”.
 
Ha vinculat els comunicats fets públics la setmana passada per La Caixa i el Banc de Sabadell a pressions del Govern central i, respecte a les amenaces de governador del Banc d’Espanya  d’un possible “corralito” i la posterior rectificació admetent que seria gairebé impossible, el cap de l’Executiu considera que hauria de dimitir.
 
El president Mas ja va ser entrevistat per aquesta cadena nord-americana el passat mes de març, al plató que la CNBC va instal·lar a Barcelona amb motiu del Mobile World Congress. En aquella ocasió, l’entrevista la va conduir la periodista Seema Mody.
 
 
Enllaç a un fragment de l’entrevista: http://youtu.be/NeZvvussoyM

1  

Imatges

El president Mas durant l'entrevista a la CNBC

El president Mas durant l'entrevista a la CNBC 1090