• Després d’exercir el seu dret a vot, el cap del Govern destaca que l’alta participació demostra que són unes “eleccions excepcionals”, que “políticament es llegiran com un plebiscit”
  • Artur Mas insisteix que si guanya el Sí l’actitud del seu Govern serà “seure a taula amb les institucions espanyoles i de la UE i tractar aquest tema de la manera més positiva per a tothom”
El president Mas durant la votació
El president Mas durant la votació
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat avui, després d’exercir el seu dret a vot en aquestes eleccions del 27S, que “avui és una gran victòria de la democràcia a Catalunya”. Hi haurà formalment guanyadors i perdedors, però, de fet, ja hi hem guanyat tots votant com hem votat malgrat els obstacles”, ha explicat el president, que també ha posat en relleu que, “hi hagi el resultat que hi hagi, els que no acabin de sortir-se’n han de ser tinguts en compte plenament perquè el país l’hem de construir finalment entre tots”.
 
El cap de l’Executiu ha fet notar el “compromís” de les institucions catalanes per posar les urnes i ha destacat que “hem superat tots els obstacles, molt grans, que ens han posat des de les institucions de l’Estat”. “No se n’han sortit i finalment les urnes estan aquí, en els col·legis electorals, perquè la gent de Catalunya lliurement, cadascú d'acord amb la seva visió, pugui dipositar el seu vot”, ha reblat.
 
Artur Mas ha expressat la seva satisfacció perquè “avui, d'una forma o altra, Catalunya es confronti de cara a cara amb el seu propi destí i que sigui una jornada de molta participació i de molta vocació democràtica, que és pel que ha lluitat aquest país durant molts anys i especialment en aquests darrers temps”.
 
En relació amb les dades de participació, el president ha insistit que “estem davant d’unes eleccions excepcionals, davant d’un plebiscit sobre el futur polític de Catalunya, que hauríem volgut fer d’una altra manera”. Per això, el cap del Govern ha subratllat que “políticament es llegiran com un plebiscit sobre el futur polític del país i, en definitiva, si la gent vol o no que Catalunya s’acabi transformant en un estat independent”.
 
El president, que ha hagut de fer més de mitja hora de cua per dipositar el seu vot, ha assenyalat que l’alta participació “és un bon senyal” de l’excepcionalitat d’aquestes eleccions, com també ha dit que ho és la gran expectació mediàtica de mitjans de comunicació d’arreu del món.
 
El president, que ha fet les declaracions en català, castellà, anglès i francès, també ha recordat, en resposta a una periodista estrangera, la voluntat de diàleg de les institucions catalanes. “Si avui guanya el Sí, l’actitud de les institucions públiques catalanes serà seure a taula amb les institucions espanyoles i de la Unió Europea i tractar aquest tema de la manera més positiva per a tots nosaltres” ha conclòs el president, que ha insistit que ha de ser una “operació win win”.
 

1  

Imatges

El president Mas durant la votació

El president Mas durant la votació 1023