• El president de la Generalitat ha presidit el lliurament dels Guardons del Turisme de Catalunya 2015, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació i l’alcaldessa de Barcelona
 
  • El cap de l’Executiu apel·la a “mirar endavant amb la confiança que en el futur ho farem millor fins i tot del que ho hem fet fins ara”
El president Mas amb Josep Roca
El president Mas amb Josep Roca
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha manifestat aquesta nit durant l’entrega dels Guardons del Turisme de Catalunya 2015 que “tenim l’entorn, tenim la gent i tenim les ganes de fer-ho bé, i quan tens això, aleshores les coses surten bé”. El president Mas s’ha mostrat convençut que “tenim les tres coses fonamentals per fer-ho millor i per fer-ho bé, en el camp del turisme i en molts altres” i ha apel·lat a “mirar endavant amb confiança”. El cap de l’Executiu ha presidit el lliurament dels guardons, amb què la Generalitat distingeix la trajectòria d’empresaris i entitats del sector turístic català, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.
 
Davant dels més de 650 assistents a l’acte, que ha coincidit amb la celebració aquest 27S del Dia Mundial del Turisme, el president de la Generalitat ha posat en relleu que “Catalunya és una potència i un referent turístic a tot arreu, a conseqüència de molta feina, d’haver-nos preparat molt i bé”. “No ha estat fruit de la casualitat, no ens ha tocat la rifa”, ha subratllat Artur Mas, sinó que “ho ha fet la gent i això és el que dóna solidesa al sector”. En aquest context, el cap de Govern ha mostrat el seu convenciment que si el país “ja és ara una potència i un referent turístic de primer nivell, ho seguirà sent més i millor” encara. “Podem mirar cap endavant amb la confiança que ho farem millor, fins i tot en el futur, que ho hem fet fins ara, perquè ho podem fer millor”, ha reblat.
 
Al llarg del seu discurs a la Sala Oval del MNAC, Artur Mas ha destacat “la dimensió econòmica, social i cultural” del sector que genera el 10 per cent de la riquesa i dels llocs de treball arreu del món, una proporció que, segons ha posat de manifest, s’amplia encara més a Catalunya. “És la millor carta de presentació de Catalunya al món”, ha afegit.
 
 
Els guardonats
 
L’acte ha reconegut les entitats i persones següents: l’Estació d’Alta Muntanya de Tavascan, amb el Premi d’Innovació; la Fundació Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, amb el Premi al Millor Projecte de Coneixement i Recerca Aplicada al Sector Turístic; Jaume León Andrés, amb el Premi Millor Experiència Turística, i Icària Iniciatives Socials, amb el Premi Turisme responsable. Enguany, a més, s’ha fet una menció especial a títol pòstum a Raimon Martínez Fraile i Juli Solé, “per qui sentia una estima especial”, i un reconeixement especial als Germans Roca per contribuir a posicionar la gastronomia catalana com a referent internacional.
 
Amb la Nit dels Guardons del Turisme de Catalunya 2015, a través de la intervenció que ha fet el somelier Josep Roca, el Govern de la Generalitat ha donat el tret de sortida a l’Any de la Gastronomia i l’Enoturisme 2016, coincidint amb el nomenament de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia. Durant tot aquest any les accions se centraran a promocionar la gastronomia i els vins catalans des de la vessant turística, que “avui ja són una de les nostres grans i millors banderes”. “Som coneguts, reconeguts i valorats per la nostra gastronomia i els nostres vins i caves”, ha posat en relleu el president Mas.
 
Han participat en l’acte del MNAC el secretari d’Empresa i Ocupació, Pere Torras; la directora general de Turisme, Marian Muro, i el director general de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa.
 
 

3  

Imatges

Fotografia de família amb els guardonats

Fotografia de família amb els guardonats 286

Fotografia: el president Mas amb Josep Roca

Fotografia: el president Mas amb Josep Roca 310

Fotografia: el president Mas durant la intervenció

Fotografia: el president Mas durant la intervenció 209