El president Mas ha encapçalat la 21a Nit de l'Empresari de CECOT
El president Mas amb els guardonats en la 21a Nit de l'Empresari de CECOT (Autor: Rubén Moreno)
 
·         El cap de l’Executiu ha encapçalat la 21a edició de la Nit de l’Empresari de la CECOT
 
·         El president de la Generalitat ha agraït el suport de la patronal, “que es mulla quan toca mullar-se i no està instal·lada en l’ambigüitat”
 
·         Després de lliurar els Reconeixements al Progrés Empresarial, Artur Mas ha subratllat l’esforç de molta gent que “ha aprofitat aquests anys convulsos no per tirar la tovallola, sinó per reinventar-se, seguir pencant i treballant bé”
 
“El país s’ho juga tot; no hi ha tants moments en la història d’un país com el que estem vivint i, quan un país s’ho juga tot, s’ho juga per molts anys i per a moltes generacions”. Així ho ha posat de relleu aquest vespre el president de la Generalitat, Artur Mas, en la 21a Nit de l’Empresari de la CECOT. “No només estem vius, sinó que tenim possibilitat de jugar la partida i guanyar-la, si no fem un pas enrere”, ha manifestat. El president Mas ha encapçalat l’acte, durant el qual la patronal ha lliurat els Reconeixements al Progrés Empresarial 2015 a les empreses, institucions i persones que han contribuït al desenvolupament econòmic i empresarial del país. Per part del Govern també han assistit a l’acte els consellers de la Presidència, Francesc Homs, i d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, entre d’altres.
 
El cap de l’Executiu ha volgut agrair el suport mostrat per la CECOT a l’exercici del dret a decidir en uns “anys convulsos i especialment difícils”. “Heu estat al costat de la majoria del país”, amb un suport que “no és còmode” ni “tothom entén”. “Tingueu la tranquil·litat que no només esteu fent un bon servei a la Catalunya actual i a la del futur, sinó que a més l’esteu cohesionant internament i li esteu donant la força que en aquest moment necessita”, i que “no només ve de la gent que es mobilitza”, sinó també de les “entitats que es mullen quan toca mullar-se i que no estan instal·lades en l’ambigüitat”, ha reblat.
 
Durant el parlament, el cap de Govern ha fet seves les paraules del president Kennedy, qui va afirmar que “la gran revolució de la humanitat del passat, del present i del futur és la d’aquells que estan decidits a ser lliures”. “Aquesta és la batalla, aquest és el repte, difícil però apassionant, que mou una part significativa de la societat catalana”, ha sentenciat.
 
En l’àmbit econòmic, el president de la Generalitat ha subratllat l’esforç que ha fet Catalunya després d’anys “d’incerteses i volatilitats” econòmiques i socials per “donar la volta” a la situació. “En aquests anys molt convulsos, molt durs, que han causat estralls en molta gent i que encara els causen ara, molta gent ha aprofitat les circumstàncies no per tirar la tovallola, sinó per reinventar-se, seguir pencant i treballant bé”. Artur Mas ha destacat en aquest sentit l’excel·lència assolida en àmbits com la sanitat, l’educació, les universitats, el turisme, les exportacions o la inversió estrangera. “Ens diuen que tothom fuig d’aquí, i el primer semestre d’aquest 2015 la inversió estrangera productiva s’ha multiplicat per quatre respecte al primer semestre de l’any passat. Qui fuig d’aquí?”, ha insistit. I en aquest sentit ha conclòs que “gràcies a l’esforç continuat que ha fet el nostre país i el nostre entorn, gràcies a haver identificat les prioritats que realment valien la pena, avui podem dir que tenim moltes més certeses en coses fonamentals ala nostra vida diària”.
 
 
Reconeixements al Progrés Empresarial 2015
 
Finalment, el president de la Generalitat ha posat ha posat en valor el paper dels guardons que atorga anualment la CECOT i que, segons ha dit, tenen un “abast general de país”, que reconeixen “trajectòries sòlides” com és el cas, enguany, del president de Vueling, Àlex Cruz, que properament serà nomenat president de British Airways, amb una “tasca empresarial i executiva de primeríssim nivell”.
 

2  

Fitxers adjunts

El president Mas amb els guardonats per la CECOT

El president Mas amb els guardonats per la CECOT
JPG | 644

El president Mas amb Antoni Abad i Àlex Cruz

El president Mas amb Antoni Abad i Àlex Cruz
JPG | 531