• El Govern de Catalunya organitza un estand institucional que acollirà representants de 28 empreses del sector editorial
  • La iniciativa vol presentar una imatge global del món del llibre català als professionals llatinoamericans
Guadalajara
Catalunya serà present a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (Mèxic) amb un estand institucional organitzat pel Departament de Cultura a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). Amb aquest estand, en el qual  tindran representació 28 editorials, el Departament de Cultura vol donar un impuls més gran a l’activitat professional de les editorials i dels diferents agents del món del llibre de Catalunya, tot oferint una imatge conjunta del sector als professionals llatinoamericans.
 
La Fira, que tindrà lloc entre el 28 de novembre i 6 de desembre de 2015, és la trobada més important del sector editorial d’Iberoamèrica, un esdeveniment on conflueixen el comerç de drets d’explotació editorial, els principals agents distribuïdors del sector del llibre del continent americà i un ampli festival cultural obert al públic, en què el llibre i els autors són els protagonistes. A l’edició del 2014, van participar-hi 1.945 editorials i més de 20.000 professionals provinents de 44 països.  
 
Espai de treball i negoci
L’estand de Catalunya vol ser un espai de treball obert als diferents professionals del sector editorial del nostre país (editors, agents literaris, associacions, etc.). L’estand està concebut per donar a les empreses i entitats que s’hi acreditin un espai per poder desenvolupar reunions de negoci, realitzar trobades amb homòlegs d’altres països i exposar la varietat i la vitalitat de la producció editorial catalana.
 
Les empreses representades a l’estand són:
- Acali SCP  www.acaliscp.com
- Ático de los Libros www.aticodeloslibros.com
- Birabiro Editorial www.birabiroeditorial.com
- booq Publishing S.L. booqpublishing.com
- Edicions El Periscopi www.periscopi.cat                   
- Edicions Saldonar www.saldonar.com          
- Edigol Ediciones, S.A. www.edigol.com
- Editorial Alrevés www.alreveseditorial.com
- Editorial Comanegra www.comanegra.com
- Editorial Corimbo www.corimbo.es
- Editorial Meteora www.editorialmeteora.cat   
- El Gall Editor www.elgall.es      
- Galabooks Ediciones www.galabooks.es
- Inde Editorial www.inde.com
- Laertes www.laertes.com
- L’Avenç SL www.lavenc.cat      
- Larousse Editorial, S.L. www.larousse.es
- Libros de Cabecera www.librosdecabecera.com
- Llibres del Delicte www.llibresdeldelicte.com           
- Marcombo S.A. www.marcombo.com
- mtm-editores www.mtmeditor.es
- Ned Ediciones www.nedediciones.com
- Pagès Editors www.pageseditors.cat
- Quality Books, S.L. www.reditarlibros.com
- Rayo Verde Editorial S.L. www.rayoverdeeditorial.com
- Sembra Llibres www.sembrallibres.com                    
- Takatuka www.takatuka.cat
-Tigre de Paper Edicions www.tigredepaper.cat
 
L’estand de Catalunya serà també una plataforma per promoure la candidatura de Barcelona com a Ciutat de la Literatura de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, una xarxa de reconegut prestigi que té com a objectiu l’intercanvi de projectes i polítiques de desenvolupament per millorar la societat gràcies a la literatura. La candidatura, liderada per l’Ajuntament de Barcelona, està sumant els suports dels sectors del llibre i l’edició de tot el país.
 
Internacionalització de les empreses editorials catalanes
La participació del Departament de Cultura a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara s’emmarca en la política de suport a la internacionalització de les empreses editorials catalanes, amb la presència del sector a les grans cites professionals del calendari internacional, en especial la Fira del Llibre de Frankfurt, la fira de referència pel que fa a comerç de drets d’explotació editorial, i la Fira del Llibre de Bolonya, especialitzada en llibre infantil i juvenil.
 
Fira de Guadalajara ja va acollir el 2004 la cultura catalana com a convidada d’honor, i la presència dels professionals catalans en les dverses edicions de la cita mexicana és habitual i nombrosa.