• El cap de l’Executiu afirma que la seva intenció és “fer plans de futur de les pedres del camí”
  •  El president de la Generalitat ha presidit la presentació del llibre Capitans de Comerç
El president Puigdemont ha encapçalat la presentació del llibre. Autor: Jordi Bedmar
El president Puigdemont ha encapçalat la presentació del llibre. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest migdia que “el Govern català vol dialogar amb tothom, començant pels sectors socials i econòmics, des de la petita botiga fins al gran banc, i acabant per polítics de totes les condicions” i ha posat com a exemple l’entrevista que demà mantindrà amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.
 
En el decurs de l’acte de presentació del llibre Capitans de Comerç. Explicats pels seus fills, el cap de l’Executiu ha subratllat la intenció del Govern d’estar “permanentment obert al diàleg, a la realitat, que és tossuda, que és la que és”. I ha advertit que “negar-la no només és antipolític, sinó antisocial i antieconòmic”. “Continuarem tenint oportunitats per dialogar” i amb el capteniment de voler superar qualsevol dificultat, ha afegit, “de les pedres del camí en aquest cas, nosaltres fem plans, plans de futur”.
 
El llibre que avui s’ha presentat és el segon volum de la col·lecció Capitans, una obra que vol reconèixer la tasca d’una cinquantena de famílies empresàries catalanes que van anar consolidant les seves empreses durant el segle passat i que avui han esdevingut una peça clau de l’economia catalana.
 
Davant una representació dels protagonistes d’aquesta publicació, els comerciants, el president ha posat en relleu la capacitat del comerç per “condicionar la geografia urbana i social del nostre país” i ha destacat la seva “extraordinària capacitat d’adaptació i d’innovació” a “les circumstàncies que canvien el context”, entre les quals ha citat els “canvis polítics, socials i tecnològics”. Ha subratllat també la seva capacitat per anar a la recerca d’oportunitats, la qual, ha dit, “és condició indispensable per poder aprofitar aquestes oportunitats”.
 
En aquest context, el president ha assenyalat que a millora de les dades econòmiques, com ara el descens absolut de l’atur, el més alt que hi ha hagut des de 1990, o el creixement d’un 3,4% de l’economia catalana, “no s’explicaria mai sense l’aportació persistent i tossuda d’un teixit econòmic  i comercial”. Per això, ha assegurat que el Govern estarà al seu costat, per tal que “no pari de bategar”, perquè el batec de l’economia és el batec del país, sigui petit o gran”, ha reblat.
 
A l’acte, que ha tingut lloc a la Torre Banc Sabadell de Barcelona hi ha intervingut també el president de Banc Sabadell, Josep Oliu; l’editor, Xavier Cambra, i l’autor. El llibre de l’autor Joan Safont Plumed ha estat editat per Mobil Books, També hi ha assistit el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, a més d’una àmplia representació del món empresarial.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de grup

Fotografia de grup
JPG | 3258