Kastanya.cat
El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, i Lleida Televisió han impulsat el projecte Kastanya.cat que té per objectiu fomentar l’ús de la llengua catalana mitjançant la música i, alhora, promocionar grups musicals que canten en català o occità.
 
El projecte ha estat presentat avui, dilluns 2 de maig, per part del delegat territorial de Cultura a Lleida, Josep Borrell, i la subdirectora general de Política Lingüística, Marta Xirinachs.
 
Kastanya.cat s’articula al voltant 6 programes de televisió i un gran concert final. Els programes de televisió tindran 25 minuts de durada i s’emetran enguany d’octubre a novembre per Lleida Televisió. En cada programa es presentaran 2 o 3 grups que assajaran tutelats per un músic de primera línia que els farà de mentor.
 
Per participar al programa cal enviar prèviament un enregistrament breu, de 20 segons de durada com a màxim, de qualsevol dels temes que inclou el karaoke gencat.cat/llengua/agafaelmicro.
 
El concert final inclourà les actuacions de tots els grups participants en un concert de llarga durada que tindrà lloc a la sala Cotton Club de Lleida, s’enregistrarà i s’emetrà posteriorment en diferit. El projecte es durà a terme la tardor vinent, pels volts de Tots Sants.  
 
El desenvolupament del programa es podrà seguir a través del web http://llengua.gencat.cat/kastanya
 

1  

Imatges

Imatge de l'acte de presentació. D'esquerra a dreta: Joan Cal, director executiu del Grup Segre; Marta Xirinachs, subdirectora general de Política Lingüística; Josep Borrell, director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, i Alfons Pérez, director de l'escola de música L'intèrpret

Imatge de l'acte de presentació. D'esquerra a dreta: Joan Cal, director executiu del Grup Segre; Marta Xirinachs, subdirectora general de Política Lingüística; Josep Borrell, director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, i Alfons Pérez, director de l'escola de música L'intèrpret 135