Parlament
El vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, presentarà demà al Parlament el projecte de llei del pla estadístic de Catalunya 2017-2020 i de modificació de la llei estadística de Catalunya. Aquest pla va ser aprovat pel Govern el passat 5 d’abril i ha estat tramitat pel procediment d’urgència. Es tracta del principal instrument d’ordenació i de planificació de l’estadística d’interès de la Generalitat per als propers quatre anys, i és el sisè que es tramita al Parlament de Catalunya. Com a novetat, aquest Projecte de llei introdueix el model de producció i difusió estadística que ja s’està produint en els països més desenvolupats del nostre entorn. Això significa, per exemple, aprofitar la informació administrativa per a la producció estadística o l’ús d’aquesta informació amb finalitats científiques i per a l’avaluació de polítiques públiques.
El ple del Parlament d’aquesta setmana començarà amb la sessió de control al Govern on la consellera de la presidència, Neus Munté, mostrarà el posicionament del Govern davant la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre la Llei d’Igualtat efectiva de dones i homes. El Govern va aprovar ahir presentar-se en els recursos d’inconstitucionalitat que el president del Govern espanyol ha plantejat contra aquesta llei, així com amb els recursos contra la llei de simplificació de l’activitat administrativa i la de l’impost sobre habitatges buits. L’Executiu presentarà al·legacions en defensa de la constitucionalitat de les mesures i exigirà que s’aixequi de forma immediata la suspensió cautelar d’aquestes lleis decretada pel Tribunal Constitucional.
El vicepresident Junqueras també participarà a la sessió de control al Govern on respondrà tres preguntes plantejades pels grups parlamentaris sobre política fiscal i política de patrimoni. Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, respondrà una pregunta sobre la relació entre el model d’urbanisme i la cohesió social i la sostenibilitat ambiental, i una pregunta sobre política aeroportuària.
A més a més, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, informarà el ple sobre la política de regadius; la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, parlarà de l’impuls de l’activitat i la competitivitat del món local, i el conseller de Cultura, Santi Vila, intervindrà per respondre una pregunta sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística.
Un cop finalitzada la sessió de control al Govern començarà la sessió de control al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, prevista pels volts de les 11h.