El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, acompanyat del delegat del Govern a Àustria, Adam Casals, ha acabat avui una visita de tres dies a l’Europa central amb l'objectiu d'enfortir els lligams esportius amb Àustria, Eslovàquia i Eslovènia, i conèixer el funcionament dels respectius sistemes esportius. La Secretaria General de l'Esport ha posat a disposició dels comitès olímpics d’aquests països les instal·lacions de tecnificació i alt rendiment de Catalunya, com el CAR de Sant Cugat. 
sge
En la primera jornada de l’estada, Gerard Figueras va ser un dels ponents de la sessió plenària 'Esport, Governança i Ètica' del reconegut Fòrum Crans Montana, celebrat a Viena, on va exposar la situació de l’esport a Catalunya i els avantatges de la pràctica esportiva com a eina de cohesió social.
 
Fundat el 1986 a Suïssa sota la presidència de Jean-Paul Carteron, el Fòrum Crans Montana és una organització no governamental que té com a objectiu fomentar la cooperació internacional, el diàleg, el creixement, l'estabilitat, la pau i la seguretat al món. En la seva 27a edició han tornat a triar la capital austríaca per parlar de temes com l’ètica en l’esport, la seguretat energètica, les energies renovables o la immigració.
 
La sessió plenària va tenir lloc al Niederösterreich Palace de Viena i va comptar amb les intervencions de la directora del Comitè d’Ètica, Joventut i Esport de la UNESCO, Angela Melo; el president de l'Associació de les Federacions Olímpiques dels Esports d’Estiu, Francesco Ricci; el secretari general del Tribunal d’Arbitratge de l’Esport, Matthieu Reeb; el president de l’Organització Internacional de les Agències Antidopatge Nacionals, Jorge Leyva, i la ponència de Gerard Figueras.
 
En el marc del fòrum, Jean-Paul Carteron va traslladar al secretari general de l’Esport la voluntat de celebrar la propera edició d’aquest esdeveniment, centrat en la governança, l’ètica i l’esport, a Catalunya. Durant la celebració del Fòrum a la capital austríaca, Gerard Figueras va aprofitar per reunir-se amb Karl Stoss, president del Comitè Olímpic Nacional d’Àustria, i va poder conversar amb Ratko Kovacic, vicepresident del Comitè Paralímpic Europeu.
 
Durant el segon dia del viatge, el secretari general de l’Esport es va desplaçar a Ljubljana (Eslovènia) per mantenir sengles reunions amb Edvard Kolar, secretari general del Comitè Nacional Olímpic d’Eslovènia, i Janez Kocijancic, fundador d’aquest comitè, acompanyat de Tomi Trbovc, president de la Federació Eslovena d’Esquí, mentre que avui ha tancat la visita a l’Europa central a Bratislava (Eslovàquia) amb una trobada amb Jozef Liba, secretari general del Comitè Olímpic Nacional d’Eslovàquia, després de concedir una entrevista a la Ràdio Nacional d’Eslovàquia.
 
 

4  

Imatges

Fotografia del Forum Crans Montana

Fotografia del Forum Crans Montana 142

Fotografia de la reunió amb el Comitè Olímpic d'Àustria

Fotografia de la reunió amb el Comitè Olímpic d'Àustria 298

Fottografia de la reunió amb el Comitè Olímpic d'Eslovènia

Fottografia de la reunió amb el Comitè Olímpic d'Eslovènia 789

Fotografia de la reunió amb el Comitè Olímpic d'Eslovàquia

Fotografia de la reunió amb el Comitè Olímpic d'Eslovàquia 176