• El cap de l’Executiu denuncia que “és molt fàcil atacar i empastifar” i afegeix que “els que no tenim patrimoni tenim reputació i això és el que volen embrutar”
  • Davant la darrera sentència del TC, el president insta a resoldre per la via política, “i no utilitzant les clavegueres”, el que és “un conflicte democràtic i polític”
  • Carles Puigdemont i Oriol Junqueras han estat entrevistats aquesta nit a El Punt Avui Televisió
El president Puigdemont i el vicepresident Junqueras, en un moment de l'entrevista amb Xevi Xirgo (Autor: Rubén Moreno)
El president Puigdemont i el vicepresident Junqueras, en un moment de l'entrevista amb Xevi Xirgo (Autor: Rubén Moreno)
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquesta nit en una entrevista a El Punt Avui Televisió que “sóc un president 0,0 per cent” i ha assegurat que no ha comés cap “irregularitat, ni il·legalitat, ni favoritisme, ni 3%, ni 0,3%”.
 
El cap del Govern s’ha referit amb aquestes paraules a l’anomenada operació Térmyca i ha denunciat que “s’aprofiti una sol·licitud d’informació per empastifar i esquitxar”“Forma part del guió previst”, ha afegit el president, qui ha recordat que els contractes de l’Ajuntament de Girona amb l’empresa Efial corresponen a “feines ben fetes, informades i transparents”. Carles Puigdemont ha criticat també l’espectacle mediàtic que es va fer amb aquestes operacions i ha fet notar que mentre davant l’Ajuntament de Girona havien estat convocats els periodistes, davant de l’Ajuntament de Barcelona, al qual també se li va requerir informació, no n’hi havia cap.
 
En aquesta mateixa línia, el cap de l’Executiu ha afirmat que “ja saben el que hi ha i el que no hi ha i que, malgrat que no troben res, estem a la societat de la reputació i els que no tenim patrimoni tenim reputació”. “És molt fàcil atacar i empastifar i associar la fotografia del president de la Generalitat amb una trama corrupta”, ha dit, i ha afegit que “és una falsedat, però ataca la reputació, que és una de les eines principals d’aquesta mena de guerra”.
 
El cap de l’Executiu i el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, han estat entrevistats conjuntament pel director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo. En relació a les esmentades actuacions policials, Oriol Junqueras, ha subratllat que “no tinc cap dubte del president Puigdemont” i ha recordat que l’Estat espanyol ha utilitzat “mecanismes de guerra bruta en contra dels seus propis ciutadans”. També ha coincidit amb el president de la Generalitat a remarcar que  “un jutge o un cos policial té mecanismes molt diversos per obtenir informació d’un ajuntament sense necessitat de convertir-ho en un xou mediàtic”.
 
Respecte a l’anomenada Operació Catalunya, el president ha dit que “abans de ser president, tenia el convenciment que hi havia una operació d’aquestes característiques i s’ha acabat confirmant”. Ha denunciat que, tot i que “s’ha confessat amb tota impunitat, no ha despertat cap interès per part de ningú per saber si s’ha fet amb fons públics, si es fa amb mètodes lícits, o qui ho ha ordenat”. “Algú pensa donar comptes de com s’utilitzen els diners dels contribuents per perseguir il·lícitament gent que pensa diferent? Això és escandalós”, ha conclòs.
 
“El TC condemna intencions”
Durant l'entrevista el president de la Generalitat s'ha referit a la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la alguns preceptes de la Llei de mesures fiscals de 2015 que preveuen la creació d'estructures d'Estat i que se sustenta en "un argumentari polític molt clar""El TC condemna intencions" i "ens posa sota sospita permanentment", ha lamentat. I ha reblat: "això és una aberració".
 
El cap del Govern ha emmarcat aquesta nova sentència del Constitucional en "el tipus de resposta que sempre ha donat l'Estat a les demandes i iniciatives catalanes", la "judicialització" de la política. "No ens reconeixen com a actors, sinó com a enemics als quals cal abatre com sigui, amb guerra neta o amb guerra bruta", quan aquest, ha dit, és "un conflicte democràtic i polític que cal resoldre per la via de la política i de la democràcia, no utilitzant les clavegueres". Amb sentències com la d'avui, ha continuat, "estan enviant el missatge que no ho volen arreglar""Ens estan convidant a prendre la decisió de marxar", ha sentenciat.
 
El president ha situat en aquest context la conspiració entre el ministre de l'Interior en funcions i el cessat director de l'Oficina Antifrau de Catalunya per intentar interferir en el procés polític català i ha insistit que "Rajoy hauria de destituir Jorge Fernández Díaz o hauria de dimitir""Que des del govern de l'Estat s'estigui instigant contra el procés català és un vici infernal", ha sentenciat.
 
“Amb la qüestió de confiança hi surt guanyant la política catalana”
Un altre dels temes tractats durant l’entrevista ha estat la qüestió de confiança a què se sotmetrà el president el pròxim mes de setembre. Carles Puigdemont ha assenyalat que “s’ha de viure sense cap dramatisme” i que “amb qualsevol dels resultats hi surt guanyant el Parlament de Catalunya i la política catalana”, perquè es veurà que “aquest és un país que és capaç d’endreçar els seus conflictes interns de manera democràtica, i no fa el que fa la política espanyola”.
 
En aquest sentit, i preguntat pel paper de la CUP, el cap de l’Executiu ha recordat que no va participar en la negociació de l’acord d’estabilitat parlamentària, però quan el va veure va interpretar, “sense cap tipus de dubte, que la CUP garantia l’estabilitat  parlamentària, que no vol dir un xec en blanc”. Carles Puigdemont s’ha mostrat “decebut per aquesta decisió, per mi encara inexplicable, de tacticisme de la CUP”.

“Quan un poble decideix la UE s'hi adapta”
Preguntat sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, el president Puigdemont ha afirmat que "el Brexit confirma la capacitat de la UE d'acceptar la realitat amb un realisme polític esfereïdor", ja que ha optat per "reconèixer" el país "com un interlocutor vàlid quan abans s'havia prestat a la política de la por" davant d’una eventual sortida de la Unió d'una Escòcia independent. Això demostra, ha dit Carles Puigdemont, que "quan un poble decideix la UE s'hi adapta" i, per tant, "si hi ha una voluntat acreditada del poble de Catalunya" d'independitzar-se de l'Estat espanyol "la UE el que farà és adaptar-se, perquè va en el sentit del seu interès".
 

1  

Imatges

Fotografia de l'entrevista

Fotografia de l'entrevista 1328