Neus Munté
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha presidit la presentació de l’Anuari 2015 de la Reforma Horària. L’acte s’ha celebrat a l’Espai Endesa, a Barcelona, amb la participació d'Isabel Buesa, directora general d’Endesa Catalunya i Fabian Mohedano, diputat al Parlament de Catalunya, i hi ha intervingut Joan-Francesc Pont, catedràtic de Dret Financer i Tributari de la UB; Lluís Casado de la Fundació factor Humà, que serà l’encarregat de presentar l’Anuari 2015 de la Iniciativa per la Reforma Horària i l’Estudi Reforma Horària;  Josep Maria Canyelles coordinador de Respon.CAT que presentarà el Reconeixement Reforma Horària i Ricardo Alfaro, president de l’Associació Catalana de Direcció de Recursos Humans.
 
La consellera ha iniciat la seva intervenció partint de la conclusió extreta de totes les intervencions anteriors i ha destacat “la necessitat de reformar els horaris per tal d’adaptar-los a uns temps més humans i cívics que permetin una millor adequació amb la resta del món i contribuir, així, a la millora del benestar de la societat catalana, augmentant la competitivitat de l’economia i generant una vida social de qualitat”.
 
A partir d’aquí, la consellera Munté ha assegurat que des de les institucions es treballa "en aquesta direcció” i s’ha referit a la tasca feta des del Parlament, “on la passada legislatura es va crear una Comissió d’estudi per a la Reforma Horària, i ara s’hi està treballant en la proposició de llei de Reforma Horària, que s’està redactant mitjançant ponència conjunta, amb la previsió que la llei es pugui aprovar d’aquí a pocs mesos”. Una llei que, segons Neus Munté, “ha de servir per definir els grans paràmetres de la reforma horària a l'hora d’encaixar els horaris en els diferents àmbits i per poder aplicar-los en un futur a Catalunya”.
 
La consellera també ha subratllat que el Govern està “plenament compromès" amb aquest objectiu i que està "treballant" per "fer-lo realitat".  Munté ha posat com a exemple d'això l'impuls al Consell Assessor de la Reforma Horària, creat pel Govern de la Generalitat fa un any, "per avançar en la implantació d’uns horaris més racionals i beneficiosos per als ciutadans, les empreses i les institucions”.
 
Perquè, segons Neus Munté, “la reforma horària és un repte col·lectiu, una aposta de país”. Per això, des del Govern, cal “establir estratègies en sectors tan important com ho és el treball, com ho és l’educació, el consum, l’oci, el comerç, l’administració, la mobilitat, amb els agents econòmics i socials, institucionals, amb experts, per detectar les necessitats d’aquests sectors i les apostes, les mesures, que s’hauran d’aplicar”. La consellera ha recordat també que s'obrirà un "procés participatiu" i una tasca de difusió, així com una enquesta per conèixer els hàbits de la ciutadania, per actualitzar el coneixement que des del Govern necessàriament cal tenir i treure les conclusions necessàries.
 
En definitiva, segons Neus Munté, “a partir de la tasca impulsada pels promotors de la iniciativa, la reforma horària està en primer ordre de l’agenda política i social. Amb la implicació de tots estem avançant”.