• La cambra dóna suport al Govern en l’impuls d’un Pacte Nacional per a la Indústria i el manteniment de les obres de Sixena
Parlament

Durant el ple del Parlament que s’iniciarà demà, el vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, presentarà el projecte de llei de modificació de la llei 6/1998 de regulació del funcionament de les seccions de crèdit de les cooperatives. Aquest projecte de llei té el seu origen en el decret llei sobre el mateix tema aprovat el passat mes de maig pel Govern i validat el juny pel Parlament. En paraules del vicepresident Junqueras, el Govern té intenció de “vetllar pels interessos dels cooperativistes i de tots els ciutadans” i “ els hi facilitarà recursos necessaris” per poder desenvolupat la seva tasca. Segons es desprèn del text d’aquesta iniciativa legislativa, el Govern vol evitar “eventuals insuficiències de liquiditat” i “millorar la protecció dels interessos dels socis titulars dels saldos creditors

Pacte Nacional per a la Indústria i obres de Sixena
El  ple Parlament de Catalunya aprovarà demà una proposta de resolució sobre la creació d’un Pacte Nacional per a la Indústria que signaran tots els grups parlamentaris. Aquest pacte ha d’incloure la planificació industrial de Catalunya i establir les prioritats pel desenvolupaments dels sectors industrials, entre d’altres aspectes. Cal recordar que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va anunciar el passat 6 de maig la intenció del Govern d’impulsar un “un gran Pacte Nacional per a la Indústria” per tal de reforçar el pes un sector que “requereix una mirada nova i demana un nou àmbit de discussió on, a més de l’Administració, hi siguin presents tots els agents socials i econòmics”. Dos mesos després, aquesta demanda ha arribat a la cambra. A més a més, el ple del Parlament aprovarà una altra proposta de resolució que demana al Govern “totes les accions que calguin” per “garantir que les obres d’art procedents del monestir de Sixena, que es conserven al MNAC i al Museu de Lleida, romanguin en aquests museus” i segueixin dins el “patrimoni cultural català”.

Decret llei de contractació pública
Per la seva banda, el conseller de d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, presentarà al Parlament el decret llei del mesures urgents en matèria de contractació pública que posteriorment serà validat per la cambra. Aquesta norma regula aspectes de la contractació pública afectats per dues directives europees que no han estat transposades pel govern espanyol. En concret, portar a terme polítiques per millorar les condicions generals que afavoreixin la innovació; fomentar la contractació pública amb criteris mediambientals; millorar l’entorn empresarial, i impulsar la contractació socialment responsable.

Sessió de control
Com és habitual, el ple del Parlament s’iniciarà amb la sessió de control al Govern on la consellera de la Presidència, Neus Munté, valorarà en nom del Govern la persecució judicial en relació amb el procés participatiu del 9N. A més a més, respondrà una pregunta sobre polítiques d’igualtat. La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, repassarà els ajuts del Govern per a activitats de lleures per a infants i joves durant l’estiu; parlarà sobre les condicions laborals del sector càrnic i enumerarà les actuacions de la Generalitat en la lluita contra la pobresa. També participarà a la sessió de control el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que respondrà tres preguntes sobre temes com el consum en la campanya estival, la política energètica de Catalunya o la promoció del vehicle elèctric. Finalment, el conseller de Salut, Antoni Comín, respondrà una pregunta sobre l’hospital Moisès Broggi.
Després de la sessió de control al Govern se celebrarà la sessió de control al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, prevista pels volts de les 11h.